Cu ajutorul a 3.000 de voluntari, angajații de la Apele Române au adunat peste 30 de tone de deșeuri din 11 bazine hidrografice.
La această acțiune au participat autorități locale, dar și reprezentanți ai societății civile.
În ultimele trei săptămâni, voluntarii au igienizat apele de la nivelul a 11 bazine hidrografice
”Primăvara curățăm apele! Pentru că primăvara apele se dezgheață și cresc antrenând gunoaiele abandonate din neglijență pe maluri, colegii noștri ajută autoritățile locale în salubrizarea cursurilor de apă în interiorul și în jurul localității”, au transmis angajații de la Apele Române.
În egală măsură, a fost asigurată întreținerea lucrărilor hidrotehnice din administrare acționând preventiv prin îndepărtarea depozitelor de deșeuri care ar putea bloca secțiunile de scurgere sau după caz ajunge la construcții afectându-le funcționalitatea.
Textile, cauciucuri, deșeuri menajere, dar și mii de saci de PET-uri au fost ridicate și colectate din ape
Prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook, membrii Apele Române au precizat că au fost curățate următoarele zone: râurile Siret, Moldova, Râșca, Humor, Râmnicu Sărat, Bistrița, Prut, Bahlui, Valea Seacă, Delea, Buzău, Jiu, Amaradia, Desnățui, Dunărea, Gilort, Tismana, Jiul de Vest, Maleia, Mureș, Ampoi, Târnava Mare, Olt, Cibin, Caracal, Hârtibaciu, Râul Negru, Barcău, Crișul Repede, Someș, râul Doamnei, Vedea, Plapecea Mică, dar și acumulări din administrare Leș, Gilău, Budeasa, Rusciori sau Costești.
Ulterior, deșeurile colectate au fost duse la reciclator sau, după caz, predate firmelor de salubritate.
”Dincolo de munca asiduă și costisitoare pe care o implică aceste activități, rămâne solidaritatea umană. Dar oricâte mâini ar aduna, este nevoie de fiecare dintre noi să înțelegem că apele nu sunt tomberoane de gunoi. De curățenia lor, depinde sănătatea noastră și a celor din jur”, au precizat membrii Apele Române.