17.8 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Se deschide prima fabrică din lume capabilă să recicleze tot ceea ce nu putea fi reciclat până astăzi

Fabrica are sediul în Franța

În Franța se deschide prima fabrică din lume capabilă să recicleze tot ceea ce nu putea fi reciclat până astăzi.

Prima fabrică de bioreciclare din lume va fi făcută în Franța”, a salutat președintele francez Emmanuel Macron pe rețeaua de socializare LinkedIn.

În egală măsură, șeful statului a descris procesul drept o ”revoluție tehnologică”, scrie Hotnews.ro.

Cu ajutorul tehnologiei sale, compania susține că este capabilă să recicleze produse pe care nimeni nu le mai dorește

Sticlele, tăvile și hainele vechi în special, chiar și cele de proastă calitate sau murdare, sunt cele mai căutate de companie, deoarece majoritatea celorlalte companii de reciclare nu le procesează.

Nu ne interesează calitatea deșeurilor primite, căutăm chiar și deșeuri mediocre. Cu o tehnologie precum Carbios, ne vom ocupa de tot ceea ce alții nu reciclează”, a explicat presei directorul general al Carbios, Emmanuel Ladent.

Această soluție va oferi o reciclare circulară pentru deșeurile greu de reciclat, oferindu-le valoare și, în cele din urmă, evitând ca acestea să fie depozitate sau incinerate”, a declarat grupul care are sediul la Clermont-Ferrand (centrul-est al Franței).

Cu ajutorul unei enzime speciale, fiecare deșeu va putea fi separat și supus etapelor de filtrare și purificare

Concret, o enzimă creată de companie are capacitatea, atunci când este amestecată cu deșeuri într-un rezervor, de a separa diferitele componente ale deșeurilor și de a pune deoparte polietilenul tereftalat (PET).

Este nevoie de aproximativ un kilogram de enzime pentru o tonă de PET. După câteva ore, iese un lichid, după ce enzima a separat PET-ul. Există apoi etape de filtrare și purificare pentru a permite fabricarea unui PET complet bioreciclat. Nu va fi compromisă calitatea produsului final”, a mai explicat Emmanuel Ladent.

spot_img
Latest news
știri