12.4 C
București
marți, 21 mai, 2024

Noi tornade devastatoare au dus la decesul a cel puţin cinci persoane din Statele Unite

Printre victime se află şi un bebeluş de patru luni

Noi tornade devastatoare au lovit zona centrală a Statelor Unite, provocând moartea a cel puţin cinci persoane, transmite Gazeta Educației.

Vineri, 26 aprilie, au fost înregistrate 78 de tornade

După ce vineri au fost înregistrate 78 de tornade, în principal în Iowa şi Nebraska, sâmbătă au fost semnalate alte 35 de tornade din nordul Texasului până în Missouri, potrivit serviciului meteorologic american (NWS).

În egală măsură, în mai multe localităţi s-au înregistrat precipitaţii abundente. În cursul zilei de duminică, au rămas în vigoare avertizări meteorologice, cu risc de inundaţii rapide, grindină şi tornade.

Peste 25.000 de locuinţe erau fără curent electric în Texas şi peste 19.000 în Oklahoma duminică după-amiază, potrivit site-ului PowerOutage.

Tornadele sunt un fenomen meteorologic greu de prevăzut

Tornadele, un fenomen meteorologic pe cât de impresionant, pe atât de greu de prevăzut, sunt relativ frecvente în Statele Unite, în special în centrul şi sudul ţării.

Cu toate acestea, meteorologii spun că este foarte rar ca tornadele de mare amploare să se producă una după alta.

Inundații fără precedent în Emiratele Arabe și Oman

În doar două zile, Emiratele Arabe Unite s-au confruntat cu cele mai abundente precipitații de la începutul înregistrărilor meteorologice.

Este vorba despre cele mai intense fenomene meteo din ultimii 75 de ani.

spot_img
Latest news
știri