21 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

10 rățuște au fost salvate de pompierii militari constănțeni

Bobocii și rața mamă au ajuns la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Ieri, 29 mai, pompierii militari din Constanța au reușit să salveze 10 pui de rață care căzuseră într-o canalizare.

Potrivit comunicatului publicat pe contul de Facebook al ISU Constanța, intervenția pompierilor a fost una atipică, echipajele folosind depărtătorul hidraulic pentru a putea elibera păsările.

Intervenție atipică pentru colegii de la Detașamentul de Pompieri ”Slt. Fripis Marius Daniel“: au salvat zece bobocei de rață sălbatică blocați într-o gură de scurgere a apei pluviale

Pentru că nu au putut înlătura grilajul, pompierii militari au folosit depărtătorul hidraulic din dotarea autospecialei de stingere și au îndepărtat gratiile. Au scos rățuștele una câte una, cu mare atenție, în aplauzele trecătorilor”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

Păsările au fost preluate de persoana care a apelat numărul unic de urgență

Boboceii împreună cu ”rața-mamă“ vor fi preluați de persoana care a apelat numărul unic de urgențe 112 și vor fi duși la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

166 misiuni executate de pompierii militari constănțeni în weekend

În perioada 27-28 mai, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 166 misiuni, cele mai multe dintre ele –134, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 13  incendii în urma cărora s-au înregistrat doar pagube materiale.

În perioada menționată, pompierii militari au intervenit și în cazul a 3 accidente rutiere soldate cu 3 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulanță, una  dintre ele fiind ulterior transportată la spital.

spot_img
Latest news
știri