17.3 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Amendă de 60.000 de euro de la Garda de Mediu pentru un dezvoltator imobiliar din Constanța

Deșeuri din construcții amestecate cu cele care puteau fi reciclate au fost găsite de comisari în incinta santierului.

Un dezvoltator imobiliar din Constanța a fost amendat de către Garda de Mediu cu suma de 60.000 de lei. Pentru modul în care a manageriat gunoaiele. Mai exact, dezvoltatorul care construiește un ansamblu de șase blocuri a aruncat la întâmplare deșeurile din construcții. Alături de cele care puteau fi reciclate. Garda de Mediu nu a fost interesată de faptul că gunoaiele erau aruncate în incinta șantierului. Așa că i-a aplicat dezvoltatorului o amendă usturătoare. Cei de la Garda de Mediu Constanța au precizat că dezvoltatorul are proiectul în zona cartierului Veterani. Iar ansamblu de care se ocupă dezvoltatorul este un ansamblu de şase imobile cu destinaţia de locuinţe colective, cu regim de înălţime P+8 etaje.

Gunoaiele aruncate la întâmplare

La data verificărilor s-a constatat că nu sunt amenajate spaţii de depozitare temporară. Anume dotate cu containere pentru colectarea separată a deşeurilor din construcţii. Acestea au fost aruncate la întâmplare în incinta organizării de şantier. În incinta organizării de şantier zac pe sol mormane de deşeuri din construcţii (pământ, spărtură BCA). Amestecate cu deşeuri reciclabile din plastic, carton, lemn, etc. Constructorul nu a amenajat spaţii dotate cu containere pentru colectarea separată a deşeurilor. Nu a ţinut evidenţa deşeurilor generate şi nu a luat măsuri privind transportul, valorificarea sau eliminarea deşeurilor către societăţi autorizate”. Se arată în comunicatul Gărzii de Mediu Constanța.

Comisarii au aplicat cea mai mare amendă pentru persoane juridice

Potrivit sursei menţionate, conform OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor, producătorii de deşeuri au obligaţia să colecteze separat deşeurile. Și să nu le amestece cu alte deşeuri sau materiale cu proprietăţi diferite. Asta pentru a se asigura un grad înalt de valorificare. Și pentru facilitarea pregătirii pentru reutilizare, reciclare sau alte operaţiuni de valorificare. Pentru nerespectarea normativelor legale în domeniu, amenda este cuprinsă între 40.000 lei şi 60.000 lei pentru persoane juridice. În acest caz comisarii au decis să aplice amenda cea mai grea având în vedere cantitatea de gunoaie găsită pe șantierul în cauză.

spot_img
Latest news
știri