5.2 C
București
marți, 3 decembrie, 2024

Papa Francisc, scrisoare despre „războiul mondial teribil” împotriva naturii

Scrisoarea este o continuare a enciclicii din 2015 privind criza climatică, și îndeamnă oamenii să fie de partea „victimelor nedreptăților la care este supus mediul

Papa Francisc a declarat astăzi, miercuri, 30.08, că va emite o completare la enciclica sa din 2015  privind criza climatică, raportează Reuters. Papa alege să atingă din nou problema protejării naturii deoarece, spune el, are loc un „război mondial teribil” împotriva mediului.

Declarația papală va fi emisă pe 4 octombrie, de sărbătoarea lui Francisc de Assisi, patronul mediului, a adăugat Pontiful.

Papa a numit natura  un „dar sacru de la Creator”

El i-a îndemnat pe oameni să fie de partea „victimelor nedreptății de mediu și climatice”. El a cerut încetarea „războiului fără sens din casa noastră comună, este un război mondial teribil.

Importanța sprijinului papal în lupta pentru prevenirea încălzirii globale a fost subliniată de John Kerry, trimisul SUA pentru climă și fost secretar de stat. Acesta a făcut dezvăluiri în iunie pentru Reuters, într-un interviu desfășurat după întâlnirea cu Papa. Enciclica din 2015 a avut un impact profund asupra conferinței climatice din acel an, care a stabilit obiective de limitare a încălzirii globale, a spus Kerry.

În cei opt ani de când a fost publicată Laudato Si, s-a înregistrat o creștere a evenimentelor meteorologice extreme

Omenirea s-a văzut nevoită să facă față unor valuri de căldură mai intense și prelungite, incendii de vegetație mai frecvente și uragane mai severe.

Aceste evenimente au arătat lumii că este nevoie de acțiuni concrete acum, a declarat Francisc luna trecută. Acesta a făcut un apel la liderii lumii „să facă ceva mai concret pentru a limita emisiile poluante”.

El a spus că noul document va fi un îndemn apostolic – o altă formă de scriere papală.

Laudato Si i-a adus Papei critici înverșunate. Acestea au venit din partea unor catolici aliați mișcărilor politice conservatoare și intereselor corporative, în special din Statele Unite. Aceștia l-au condamnat pentru că susține opinia majorității oamenilor de știință, care spun că încălzirea globală se datorează cel puțin parțial activității umane.

spot_img
Latest news
știri