13.9 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Elveția vrea să-și mențină populația la 10 milioane de locuitori pentru a proteja mediul. Referendum privind controlul strict al migrației

Elveția vrea să organizeze un referendum pentru controlul strict al migrației și și protejarea mediului înconjurător de creșterea populației, conform Remix News.

Partidul Popular Elveția (SBP), cunoscut pentru rădăcinile agrare și opoziția față de migrație a propus referendumul de limitare a populației la 10 milioane.

Consultarea ar veni în momentul în care Europa se confruntă cu tot mai multe probleme, de la catastrofa ecologică și criza locuințelor și până la numărul mare de migranți și suprapopularea.

„Țara noastră se rupe din cauza crizelor. Dacă nu intervenim, vom fi depășiți de evenimente”, a declarat Marcel Dettling, directorul de campanie al SVP.

Referendumul ar controla migrația

În plus, potrivit lui Dettling, scrutinul este necesar deoarece grupurile migratorii au dificultăți majore de adaptare în Elveția.

„Astăzi, există o migrație economică foarte puternică”, a spus Dettling.

„Cine a pus piciorul în Elveția nu va părăsi niciodată țara. Migranții din Africa au rate de bunăstare de 34%”, a adăugat el.

La următoarea întâlnire a partidului, pe 6-7 ianuarie 2023, principalul subiect de discuție ar urma să fie imigrația, iar referendumul propus va avea titlul „Inițiativă pentru sustenabilitate”.

Elveția se confruntă cu o creștere explozivă a populației

Textul pentru referendumul propus prevede ca populația țării să nu depășească 10 milioane de locuitori până în 2050. Cifra ar putea fi majorată după acel an, dar doar ca urmare a nașterilor.

„Acesta este ultimul moment în care încă putem schimba ceva pentru Elveția”, a spus Thomas Matter, consilier național SVP.

„În 2022, Elveția va avea cu 200.000 de locuitori în plus, populația cantonului Basel-Provincie”, a adăugat el.

Elveția are aproape 9 milioane de locuitori, după ce, în 2022, au sosit în țară 145.958 de persoane. În ultimii 20 de ani, populația Elveției a crescut cu 21%.

Totodată, partidul susține că modelul acutal de creștere a populației nu este doar nesustenabil, ci nu va avea nici rezultatul dori al creșterii economice la infinit.

„La un moment dat, cineva va trebui să plătească costurile poliței noastre actuale. Avem datoria față de următoarea generație de a păstra valorile care au făcut ca Elveția să aibă succes”, a spus consilierul SVP Manuel Strupler.

Latest news
știri