13.9 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Sanctuarul Libearty a salvat două orfane: ”Erau singure, înfometate și extrem de speriate”

Sanctuarul Libearty este, începând de astăzi, căminul a doi ursuleți orfani, găsiți lângă o casă din Biertan, județul Sibiu.

Sanctuarul, care îngrijește peste 100 de urşi bruni, a găsit un loc și pentru cele două ursoaice orfane, salvate și cu ajutorul Asociației Prietenii Berzelor, din Sibiu.

”Bun venit în pădurea de stejar AMP Libearty, micuțelor!

”Drăgălășenie fără margini!

Două fetițe pufoase, orfane la numai 2 luni de viață, au ajuns aseară în grija echipei sanctuarului AMP Libearty. Micuțele ursulice au fost găsite lângă o casă din Biertan, județul Sibiu.

Erau singure, înfometate și extrem de speriate! În zadar a așteptat-o omul pe mama urs…aceasta nu a venit, deși micuțele au strigat-o neîncetat.

Pentru a le feri de pericole, să cadă pradă câinilor sau altor animale din zonă, omul le-a lăsat peste noapte în curtea lui, sperând că ursoaica va apărea. Nu a apărut nici peste noapte și nici a doua zi.

Foto: AMP Libearty – Bear Sanctuary

Văzând că ursulicele sunt slăbite, deshidratate, iar viața lor era în pericol și pentru că nu aveau nicio șansă singure, omul a decis să ne solicite ajutorul.

Datorită unei bune colaborări cu președinta Asociației Prietenii Berzelor, din Sibiu, micuțele au ajuns la timp în grija echipei sanctuarului și a medicului. Bun venit în pădurea de stejar AMP Libearty, micuțelor!”, au scris reprezentanții sanctuarului pe pagina de Facebook.

Foto: AMP Libearty – Bear Sanctuary

Sanctuarul adăpostește urși care au fost ținuți captivi sau care erau folosiți ca ”distracție”, la circ

Recunoscut de mulţi specialişti ca fiind, probabil, cel mai bun sanctuar de urşi din lume, Libearty se întinde pe o suprafaţă de 69 de hectare de pădure luxuriantă, pâraie şi iazuri localizate pe teritoriul oraşului Zărneşti, municipiul aflat la poalele Carpaţilor, în apropierea municipiului Braşov.

Cei mai mulţi urşi din rezervaţie au fost salvaţi din cele mai mizerabile şi minuscule cuşti, fiind doar motiv de “distracţie”, de atracție turistică. Mulți au fost confiscați de pe terase de restaurante, hoteluri, pensiuni, însă unii dintre ei au fost ținuți captivi pe lângă fabrici, benzinării, sau chiar la o mănăstire.

Au venit la noi și urși care au trăit la circuri”, scriu reprezentanții adăugând că fiecare urs sau ursoaică din rezervaţie are propria sa poveste tristă.

Latest news
știri