15.2 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

În Săptămâna Verde, peste 2000 de copii din București și din țară au învățat despre rolul și importanța apei

Cei mici și-au exprimat atașamentul și recunoștința față de resursa vitală printr-un colaj din picături inedit, numit ”Iubesc apa”

Pe parcursul programului Săptămâna Verde, instituția Apele Române a încurajat copiii din București, dar și din țară să învețe despre cât de importantă este apa pentru natură, viețuitoare și oameni.

Cei mici au învățat despre rolul și importanța apei prin activități distractive, inițiate de instituție: povești, experimente, ore de desen sau activități de pictură și colaj.

În cadrul programului, școlarii și preșcolarii au descoperit ce se întâmplă cu apa în momentul în care ia contact cu diverse substanțe, au fost mirați că uleiul rămâne la suprafață și au fost încântați să amestece în apă soluții, inclusiv solide

Copiii au înțeles faptul că apa capată culori diverse sau mirosuri doar atunci când este poluată.

Ceilalți și-au dorit să fie niște mici ”pictori” care să reprezinte apa prin desen. Câțiva dintre ei au preferat să fie ”exploratori” și s-au delectat răsfoind enciclopedii și cărți despre întinderile mari de apă și animale marine. La final, cu toții și-au exprimat atașamentul și recunoștința față de resursa vitală printr-un colaj din picături inedit, numit Iubesc apa”, a precizat instituția Apele Române.

Apele Române: ”În Săptămâna Verde, peste 2000 de copii din București, dar și din țară au ales să iubească apa și să ducă mai departe acasă, familiei și prietenilor, mesajul acestor zile”

Acțiunile de la nivelul celor 11 bazine hidrografice au fost variate, copiii surprinzându-ne ca de obicei prin creativitate și spontaneitate. Pentru că avem mii de fotografii și cu evenimentele organizate de colegii noștri de la nivel bazinal vom dedica o postare separată activităților din teritoriu organizate în Săptămâna Verde”, au transmis Reprezentanții Apelor Române.

Concursul ”Iubesc Apa”: Partenerii Apele Române si Asociatia CSR Nest acordă premii în valoare totală de 3650 de lei

În egală măsură, instituția a reamintit de concursul ”Iubesc Apa”. Competiția se desfășoară până în 10 aprilie, la ora 16.00.

Participanții sunt invitați să scrie într-o postare pe contul de social media o poveste de spre rolul și importanța apei, postare însoțită de tag-urile #iubescapa #apeleromane #worldwaterday #csrnest @Apele Romane @CSR Nest @IubescApa. 

Alege să participi și poți fi unul dintre cei șase Ambasadori ai Apei. Felicitări și mult succes tuturor!”, se arată în textul publicat pe contul de Facebook.

Latest news
știri