11 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Aflat în vizită la Bruxelles, ministrul Mediului a discutat despre reglementarea utilizării pesticidelor și tranziția verde din România

Tanczos Barna s-a întâlnit cu Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene

Ministrul Mediului din România a efectuat o vizită la Bruxelles, unde a purtat discuții despre obiectivele de reducere a emisiilor de metan, care pot afecta foarte mult fermele mari din România.

În cadrul întâlnirii cu Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, Tanczos Barna a vorbit despre adoptarea măsurilor europene care vizează reducerea emisiilor în sectorul agricol.

Tanczos Barna: ”Fermierii din România folosesc mult mai puține pesticide decât cei din vestul Europei”

Potrivit declarațiilor, oficialul a convenit că nevoile fermierilor și particularitățile agriculturii românești vor fi luate în considerare în reglementarea utilizării pesticidelor și îngrășămintelor chimice.

Reglementarea europeană trebuie să țină cont de acest aspect. Am primit promisiunea că formula de calcul prin care se va implementa decizia privind reducerea pesticidelor și îngrășămintelor chimice va ține cont de aceste aspecte. Acesta este unul dintre cele mai importante angajamente ale Comisiei”, a punctat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului: ”Putem asigura cu succes tranziția verde dacă alocam resursele financiare adecvate”

Tanczos Barna a precizat că a dialogat cu Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, și despre programele europene care ar trebui susținute financiar pe modelul Fondului Social pentru Climă.

Costurile trebuie împărțite echitabil între toți actorii implicați, luând în considerare specificul social și economic al fiecărei țări. Nu trebuie să punem presiune nejustificată pe consumatorul final, pe cetățenii europeni, pe cetățenii din România”, a transmis Tanczos Barna, astăzi, 31 martie.

Latest news
știri