12.1 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Un sondaj dezvăluie că un francez din patru aruncă gunoaie pe autostradă

Cei mai mulți care aruncă gunoaie pe marginea drumului sunt tineri

Potrivit unui sondaj realizat de Vinci Autoroutes, unul din patru francezi, adică 27%, recunoaște că aruncă gunoaie și mucuri de țigară pe autostradă, transmite publicația Economedia.ro.

Foarte multe incendii de vegetație sunt provocate de mucurile de țigară aruncate pe autostradă sau la marginea pădurii

Chiar dacă această cifră nu s-a schimbat semnificativ față de anul trecut, îngrijorător este faptul că ea a crescut cu șase puncte în rândul persoanelor cu vârste sub 35 de ani.

Practic, 42% dintre cei chestionați au recunoscut că au acest obicei.

Cu toate acestea, există speranță în privința responsabilității ecologice, mai ales în regiunile afectate de incendii de pădure.

Locuitorii din Occitanie, Corsica și Provence-Alpes-Côte d’Azur se dovedesc a fi mai conștiincioși în privința aruncării mucurilor de țigară, cu doar 16% și, respectiv, 17% dintre ei având acest obicei, în comparație cu 39% în Île-de-France și Grand Est.

Îngrijorător este faptul că jumătate dintre francezii cu vârsta de sub 35 de ani continuă să arunce mucurile de țigară pe jos

Chiar dacă mai mulți oameni se confruntă cu sentimente de vinovăție (57%) și rușine (19%) din cauza acestei practici, autoritățile din Franța au precizat că necesitatea de a rezolva această problemă rămâne acută.

În încercarea de a limita acest fenomen, Fundația Vinci Autouroutes a lansat recent o campanie de sensibilizare pentru a promova comportamente mai responsabile în ceea ce privește curățenia autostrăzilor.

spot_img
Latest news
știri