22.9 C
București
marți, 7 mai, 2024

Incendiu devastator într-o pădure din Turcia, din cauza unei mașini în flăcări

Șoferul a abandonat autoturismul în flăcări pe marginea drumului

Un puternic incendiu a izbucnit într-o vastă pădure din Turcia, lăsând în urmă un real dezastru ecologic.

Potrivit informațiilor publicate de Agenția de presă Anadolu și preluate de jurnaliștii de la G4 Media, incendiul a izbucnit duminică, 30 iulie, în provincia Izmir din vestul Turciei.

Dezastru ecologic în Turcia: O întreagă pădure a fost mistuită de flăcări după ce o mașină a luat foc și a fost abandonată pe marginea drumului

Incendiul a fost provocat de o șoferul unei mașini. Autoturismul care a luat foc a fost abandonat pe marginea drumului, iar flăcările s-au răspândit rapid, mistuind vegetația.

Flăcările s-au extins din cauza vântului puternic, iar pompierii au fost ajutați de elicoptere în încercarea de a stinge flăcările.

Imaginile distribuite online au arătat flăcări de ambele părți ale drumului, fumul dens împiedicând vizibilitatea și forțând șoferii să oprească autoturismele

Drumul care trece prin zona turistică Cesme a fost închis din motive de siguranță, iar primarul din regiune a cerut sprijinul companiilor și locuitorilor pentru a stinge incendiul și a aduce apă.

Incendiile de vegetație înregistrate în 2023 în Turcia au dus la evacuarea a numeroase persoane

Mai multe imagini care au fost difuzate marți de postul public de televiziune TRT arată că o regiune din apropierea orașului turcesc Antakya se confruntă cu incendii de vegetație, în urma distrugerilor grave provocate de un seism produs în luna februarie.

Latest news
știri