17.4 C
București
luni, 20 mai, 2024

VIDEO: 2.000 de anvelope au fost extrase dintr-un râu sufocat de gunoaie

În apele râului, voluntarii au găsit cărucioare de cumpărături, frigidere, dar și fotolii

2.000 de anvelope au fost recuperate din râul Ogmore din sudul Țării Galilor în timpul unei operațiuni de curățare, la care au participat 150 de voluntari.

Alte obiecte găsite în apele râului includ cărucioare de cumpărături, frigidere și fotolii.

150 de voluntari și-au unit forțele pentru a curăța râul Ogmore. Evenimentul a fost organizat de un rezident local

Directorul executiv al organizației de caritate ”Keep Wales Tidy”, Owen Derbyshire, a declarat pentru Sky News că a fost ”o realizare incredibilă” să adune atât de mulți oameni.

Acest fapt indică o problemă mai profundă, cred, în relația noastră cu natura. Ne vom confrunta cu diverse provocări în încercarea de a curăța și mai multe râuri”, a declarat directorul.

În egală măsură, Derbyshire a transmis că este nevoie de o schimbare majoră în ceea ce privește gunoiul și deșeurile la scară largă.

Directorul organizației de caritate: ”Cred că nimeni nu s-ar fi așteptat să vadă atâtea anvelope în râu”

Dacă te uiți la râu în timpul refluxului, poți vedea multe anvelope, cărucioare de cumpărături, frigidere, am văzut chiar și câteva fotolii. Toate acestea au fost găsite chiar în mijlocul râului”, a explicat Owen Derbyshire.

Deși se știa, de ani buni, că apele sunt pline de gunoaie, nimeni nu se aștepta la această cantitate.

Nu am putut să ne imaginăm că va fi chiar atât de grav. Trebuie să ne gândim la impactul pe care aceste deșeuri îl au asupra comunităților. Oamenii sunt nevoiți să trăiască cu asta. Dar, mai mult, trebuie să ne gândim la impactul asupra naturii și faunei sălbatice. Natura este deosebit de afectată din cauza unor incidente precum acestea”, a avertizat directorul.

spot_img
Latest news
știri