2.6 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

20 de hectare de vegetație au ars în Delta Dunării. Pericol de extindere

Pompierii au luptat cu flăcările toată noaptea pentru ca incendiul să fie stopat.

Zeci de hectare de vegetație uscată au ars începând de marți seară chiar în apropierea unui complex turistic din zonă. Mai exact pompierii spun că a fost vroba despre vegetație uscată și palustră în apropiere de Murighiol. Acolo au intervenit pompierii Detașamentului Tulcea care toată noapte  s-au luptat cu flăcările pentru protecția unor obiective economice, mai exact un resort din acea zona și limitarea extinderii unui incendiu produs la vegetație uscată și stuf în apropierea localității Murighiol. Intervenția a fost una extrem de dificilă pentru că focul s-a manifestat pe 20 de hectare într-o zona inaccesibilă pentru autospecialele de stingere.

Intervenție la limită a pompierilor

Prima data pompierii au intervenit pentru stingerea suprafeței de aproximativ o mie de metri pătrați care punea în pericol anexele unui obiectiv turistic. De altfel prin prisma faptului ca focul a izbucnit în Deltă, extinderea flăcărilor a fost destul de dificilă. Asta pentru că era limitată de canalele de apă, cu toate acestea pompierii au rămas în poziții până în momentul în care incendiul a fost lichidat în totalitate. “Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea aduce aminte încă o dată cetățenilor că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării.

Salvatorii atrag atenția asupra acestor incidente

Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile semenilor noștri” au precizat pompierii cu privire la astfel de incidente. Incidentul vine în contextul în care este un întreg scandal legat de dragarea canalului Bâstroe de către autoritățile ucrainiene. Practic prin această dragare se ajunge ca apa și delta să fie transferate către parte ucrainiană. Culmea este că potrivit informațiilor din spațiul public Poliția de Frontieră a avertizat autoritățile române încă din 2022 cu privire la acest aspect, însă nicio măsură nu a fost luată în consecință. Iar acum lucrurile trenează și nu pare să se ajungă la un consens.

spot_img
Latest news
știri