-1 C
București
luni, 18 noiembrie, 2024

Un bărbat a murit într-un incendiu de vegetație dintr-o comună din Dâmbovița

Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale, periculoasă și strict interzisă, reamintesc pompierii

Un bărbat a murit după ce a fost surprins de un incendiu de vegetație, conform  ISU Dâmbovița. Incidentul a avut loc pe teritoriul comunei dâmbovițene Răzvad.

Pompierii Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița au fost solicitați, luni, 13/03/2023, în jurul orei 15:00, pentru stingerea unui incendiu de vegetație  în comuna Răzvad. Apelantul le-a comunicat pompierilor că exista posibilitatea ca o victimă să fi fost surprinsă de incendiu. 

ISU a trimis la fața locului două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgoviște. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Din nefericire, informația furnizată de apelant s-a concretizat la sosirea echipajelor de intervenție, care au găsit o persoană decedată. 

„Pe această cale facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol chiar viața semenilor.  Pagubele care se înregistrează zi de zi sunt considerabile pentru fauna din zona afectată de foc și pentru mediul înconjurător,” subliniază reprezentanții ISU.

Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale, strict interzisă, reamintesc pompierii

Foto: ISU

ISU Dâmbovița reamintește că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă. Ea este permisă doar ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici. În condiții de vânt, precizează pompierii, incendiile de vegetație uscată se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare. Acest lucru face stoparea propagării flăcărilor cu mult mai dificilă, adaugă aceștia. Se poate ajunge, astfel, la situații dezastruoase, în special atunci când în zonele arzânde se află locuințe, păduri sau instalații tehnologice.

Pompierii pun la dispoziția publicului informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență. Acestea pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. Aplicația de mobil DSU oferă, și ea, astfel de informații. Aceasta poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

spot_img
Latest news
știri