17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Programul Vinerea Verde, derulat în Cluj-Napoca, are rezultate concrete: din ce în ce mai mulți clujeni aleg transportul în comun, bicicleta sau mersul pe jos

Transportul în comun, deplasarea cu ajutorul bicicletei sau mersul pe jos sunt metode care economisesc bani și timp, contribuind și la protejarea mediului înconjurător

În Cluj-Napoca, programul Vinerea Verde a fost introdus cu scopul de a reduce poluarea în oraș.

Programul presupune ca, în fiecare vineri, între orele 7:00 și 22:00, mașinile cu anumite numere de înmatriculare să nu circule în centrul orașului.

În schimb, se încurajează folosirea transportului în comun, a bicicletelor sau mersul pe jos.

Programul Vinerea Verde are rezultate concrete în ceea ce privește reducerea poluării din Cluj

Potrivit unui anunț făcut astăzi, 21 martie, de ministrul Mediului, în fiecare săptămână, în timpul programului Vinerea Verde, circulă cu 3.500 mai puține mașini în centrul orașului.

Aceasta reprezintă o reducere semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră și a nivelului de poluare din oraș.

Mai mult, de la implementarea acestui program, autoritățile locale au vorbit despre numeroase beneficii ale transportului nepoluant, care pot fi obținute prin renunțarea la autoturismul propriu.

Ministrul Mediului: ”Transportul public în oraș este folosit în fiecare vineri, cu 10.000 de călători în plus față de alte zile ale săptămânii”

”Orașul a fost primul care s-a alăturat programului Vinerea Verde și a introdus transportul public gratuit vinerea, care recent a fost extins și la Florești”, a precizat Tanczos Barna, prin intermediul unei postări publicate pe contul de Facebook.

În egală măsură, oficialul a precizat că, în cursul acestei dimineți, a avut o întâlnire cu primarul Clujului, Emil Boc, și cu viceprimarul Oláh Emese.

Aceștia au purtat numeroase discuții referitoare la colectarea selectivă a deşeurilor şi a ambalajelor.

Cluj Napoca va face paşi importanți şi în această privință, sprijinit de finanțările de la Ministerul Mediului”, a adăugat ministerul Mediului.

spot_img
Latest news
știri