14 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

Din Cluj? Mâine, joi, 23 martie și vineri, 24 martie, poți scăpa de aparatele electrice vechi sau stricate!

Campanie deschisă persoanelor fizice, dar și firmelor

Clujenii posesori de aparate electrice vechi sau stricate  se pot debarasa de ele ușor, mâine, joi, 23 martie și vineri, 24 martie. Organizația RoEcollect și Pimăria Municipiului Cluj-Napoca desfășoară, în aceste date, o campanie  de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice.

Serviciul poate fi accesat atât de persoane fizice, cât și de instituții și firme private

Campania de colectarea se adresează atât gospodăriilor individuale, cât și instituțiilor și firmelor private. „Pentru firme / insituții punem la dispoziție întreaga documentația necesară casării / scoaterii din gestiune și raportării către autoritatea națională responsabilă de protecția mediului,” spun reprezentanții RoEcollect, pe Facebook.

Ce anume se colectează?!

Campania vizează toată aparatura care intră în categoria DEEE – Deșeuri de echipamente electrice și electronice. Nu este vorba doar despre aparatele electrice, electronice sau electrocasnice. Incluse sunt și bateriile portabile, corpurile de iluminat, care nu mai sunt utilizate și trebuiesc reciclate.  „Practic, colectăm și reciclăm aproape tot ce funcționează la  priză sau cu baterii,” se arată în materialul publicitar al celor de la RoEcollect.  

Foto: RoEcollect, Facebook

Cum și cui pot fi predate deșeurile electrice?

Doritorii au la dispoziție două modalități de a își vedea deșeurile electrice colectate de către organizația RoEcollect. Aceștia pot să apeleze ori la numărul de telefon 0755 406 406, sau să completeze formularul online: roecollect.ro/contact/ – disponibil 24h/7zile. Ambele variante sunt valabile atât pentru ridicarea de la domiciliu, cât și de la sediu de firmă. 

RoEcollect este o organizaţie pentru protecţia mediului înconjurător cu sediul la Alba-Iulia. Aceasta încurajează reciclarea responsabilă a deșeurilor electrice. RoEcollect oferă servicii de ridicare gratuită a deșeurilor electrice de la domiciliul sau sediu de firmă. Ea funcționează pe raza județelor Alba, Cluj, Hunedoara, Mureș și Sibiu. Sunt acoperite atât localitățile din mediul urban, cât și cele din mediul rural. În municipiile Alba-Iulia și Cluj-Napoca, RoEcollect administrează centre permanente de colectare a deșeurilor electrice.

Latest news
știri