13.5 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Organizația internațională Greenpeace a organizat festivalul RANIPA: Indigenii luptă pentru natură prin dansuri tradiționale, spectacole și proiecții de filme

Indigenii au atras atenția asupra faptului că protejarea pădurilor este vitală pentru combaterea crizei climatice

Organizația internațională Greenpeace a precizat că, în intervalul 17 și 18 martie, s-a desfășurat festivalul RANIPA, un eveniment prin care indigenii luptă pentru viitor, pentru cultură și pentru protejarea mediului înconjurător.

Festivalul a avut loc în Jakarta și fost organizat de Greenpeace International împreună cu asociația Papua Papua Itu Kita (Noi Suntem Papua).

Greenpeace a găzduit Festivalul RANIPA pentru a prezenta adevăratele voci ale indigenilor din Papua

Festivalul a reprezentat o ocazie inedită pentu ca oamenii să informeze publicul larg despre cultura indigenă, și despre prețioasa biodiversitate din această regiune.

În egală măsură, festivalul a prezentat un set captivant de experiențe sub formă de artă, expoziții de fotografie,  experiențe culinare unice, dansuri tradiționale, spectacole muzicale și proiecții de filme.

Foto: Facebook/Organizația internațională Greenpeace

Organizația internațională Greenpeace: ”Papua este o bijuterie pe care trebuie să o protejăm împreună”

Peste 630 de vizitatori au experimentat o înțelegere mai profundă a faptului că toată cultura și mijloacele de trai ale indigenilor din Papua sunt împletite cu pădurile lor.  De asemenea, umanitatea trebuie să știe că Papua este o bijuterie pe care trebuie să o protejăm împreună”, au transmis membrii organizației pentru protecția mediului.

Foto: Facebook/Organizația internațională Greenpeace

Denumiți și adevărații gardieni ai pădurilor, indigenii duc o luptă continuă pentru protejarea naturii

La începutul lunii martie, un lider indigen a depus o plângere penală, cu scopul de a salva pădurile tropicale din Indonezia.

Impunerea unei plantații de ulei de palmier în locul pădurilor va distruge mediul și identitatea culturală a indigenilor care trăiesc aici.

spot_img
Latest news
știri