15 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

La Focșani se plantează copaci de „Vinerea Verde”

Administrația invită oamenii să planteze copaci și să igienizeze zone verzi.

Primăria municipiului Focşani marchează Vinerea Verde prin desfășurarea unei acţiuni de plantare de copaci în parcul Varlaam, realizat în urma lucrărilor de sistematizare din oraş. Vineri 24 martie 2023, în cadrul campaniei ‘Verde pentru Focşani!’, Primăria municipiului Focşani, prin Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani, va demara o serie de lucrări de amenajare a viitorului parc Varlaam. După ce în 2022, odată cu inaugurarea locului de joacă, zona a fost resistematizată prin amenajarea unor alei şi a parcării, acum urmează ca spaţiul verde să fie pus în valoare prin realizarea unei zone de promenadă cu alei, bănci şi copaci – un viitor veritabil parc”, arată Primăria într-un comunicat.

Se igienizează și zonele verzi

Drept urmare Administrația a invitat cetățenii să particpe în număr cât mai mare la acest eveniment. Mai ales că nu este vorba doar de plantat copaci ci și de igienizare a zonelor verzi. Acesta este cel de-al doilea an în care Primăria Focşani marchează, prin acţiuni de plantare şi igienizare, Vinerea Verde. O astfel de campanie a avut loc și în luna aprilie a anului trecut și s-a numit „Verde pentru Focşani!”. Atunci au fost plantaţi cireşi japonezi pe aleile din Grădina Publică, iar în septembrie, în aceeaşi campanie, focşănenii au putut să călătoarească cu mijloacele de transport în comun în schimbul deşeurilor strânse. Aceasta a fost o altă acțiune de conștientizare a nevoii de protejare a mediului.

Vinerea verde dusă la alt nivel

Un alt proiect privind campania de conștientizare ”Vinerea Verde” a fost inițiat de consilierul local Corneliu Gheoca, urmând să fie implementat în cursul acestui an, încă nu se știe exact perioada în care va fi implentat. La nivelul întregii țări în această perioadă se desfășoară campanii de plantat copaci sau de igienizat spațiile verzi, având în vedere că primăvara este cel mai propice anotimp pentru astfel de activități. O astfel de inițiativă a avut loc în aceste zile la Satu-Mare, unde au fost plantați sute de copaci.

Latest news
știri