14.3 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

În urma unui accident feroviar, 2 tone de motorină s-au scurs pe sol

Locomotiva unui tren marfar a deraiat în județul Vâlcea

Pe ruta Alunu – Cernișoara, locomotiva unui tren marfar a deraiat de pe șine, cauzând spargerea rezervorului de combustibil care conținea două tone de motorină.

Cu toate acestea, cele 25 de vagoane încărcate cu cărbune au rămas pe șine și nu au fost afectate, informează Europa FM.

În prezent, traficul feroviar este oprit

În momentul de față, comisarii Gărzii de Mediu evaluează pagubele cauzate de scurgerile de combustibil. În plus, a doua locomotivă care se afla în fruntea trenului a deraiat din cauza unui boghiu care a sărit de pe șine.

Din fericire, nu au existat victime în urma acestor incidente, iar toate vagoanele încărcate cu cărbune sunt în siguranță.

Accident feroviar pe secția de cf 205, Băbeni – Alunu, pe care circulă doar trenuri de marfă, la kmf 22+020, o locomotivă aflată la urmă trenului 60566 (CFR Marfă), compus din 25 vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat de o osie. În urmă accidentului, s-a spart rezervorul locomotivei și s-au scurs cca 2 tone motorină în sol. Accidentul feroviar este în localitatea Cernișoara, iar la intervenție se deplasează 1 autospecială de stingere cu apă și spumă”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook.

Întreaga cantitate de combustibil – peste 2 tone de motorină – s-a scurs pe sol

Pompierii s-au deplasat la fața locului pentru a lua toate măsurile necesare pentru evitarea unui eventual incendiu.

Incidentul feroviar a avut loc în localitatea Cernișoara din județul Vâlcea, iar trenul marfar transporta cărbune de la cariera Alunu.

În prezent, traficul feroviar este blocat, fiind necesară o macara de mare tonaj pentru repunerea pe șine a locomotivei avariate.

Latest news
știri