Zona Colinelor Transilvaniei a fost desemnată a doua zonă ca mărime din ţară cu statut de protecție naturală, după rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
De asemenea, destinația ecoturistică este nominaliză la categoria Comori Naturale, în cadrul concursului Destinația Anului.
Organizația World Wildlife Fund din România: ”Haide să îngrijim și sărbătorim acest rai al naturii și oamenilor pentru a-l putea avea și în viitor”
”Te invităm să votezi până pe 7 aprilie acest tărâm magic la linkul din comentarii. Trebuie să votezi trei categorii și apoi să confirmi votul prin email”, au transmit reprezentanții WWF România.
Votul publicului va conta pentru o treime din scorul total, alături de o treime obținută prin votul unui juriu format din peste 100 de experți și lideri de opinie, și de opinia publică națională reprezentată în premieră prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinația Anului.
Platforma Colinele Transilvaniei sprijină comunitățile locale din 10 sate prin educație și informare să devină o voce în procesul de luare a deciziilor de la nivel local
Există trei mari obiective până la încheierea proiectului în anul 2023.
- Grupuri formate din 150 de persoane din 10 localități din Colinele Transilvaniei vor trece printr-un proces de informare și educare în urma căruia vor asigura un sistem de bună guvernanță locală pentru o dezvoltare durabilă inițiată de comunități active și implicate.
- Platforma Colinele Transilvaniei devine instrumentul principal de influențare a politicilor de dezvoltare regională și asigură transpunerea viziunilor locale în politicile publice la nivel regional și/sau național.
- Parteneriatul Colinele Transilvaniei, prin dezvoltarea unor instrumente de lucru care facilitează colaborarea și dezvoltarea organizațională, îsi consolideaza capacitatea de a fi un pion important în procesul de luare a deciziilor la nivel regional și de a aduce beneficii comunităților și naturii din Colinele Transilvaniei.