17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

VIDEO: Activiștii pentru climă au vărsat lichid negru într-o fântână din Roma

Acțiunea a fost realizată pentru a arăta consecințele poluării

Mai mulți activiști pentru mediu au vărsat un lichid negru într-una dintre cele mai faimoase fântâni din Roma, în cadrul unui protest care atrage atenția asupra poluării mediului, transmit jurnaliștii de la publicația britanică The Guardian.

Manifestația a avut loc în 2 aprilie 2023. Fântâna (Fontana della Barcaccia) din Piazza del Pantheon, construită în anul 27 î.Hr., a fost vandalizată de un grup de activiști ai mișcării ecologiste Extinction Rebellion pentru a atrage atenția asupra crizei climatice și a poluării mediului.

Activiștii pentru mediu din Roma cer măsuri mai drastice prin care să fie combătută poluarea

Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului, lichidul negru este ulei de șofran, iar acțiunea a fost realizată pentru a arăta consecințele poluării și pentru a cere măsuri mai ferme împotriva poluării și încălzirii globale.

Grupul Extinction Rebellion a organizat o serie de proteste în ultimii ani, în întreaga lume, prin care își exprimă îngrijorarea față de schimbările climatice și apelul pentru acțiuni urgente pentru a limita impactul acestora asupra mediului.

Autoritățile italiene au condamnat această acțiune de protest și au anunțat că vor căuta să identifice și să pedepsească autorii.

Extinction Rebellion (XR) este un grup de activiști pentru mediu și climă care are ca obiectiv de bază combaterea schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității. Grupul a fost înființat în Marea Britanie în 2018 și s-a extins, ulterior, în alte părți ale lumii

XR folosește tactici de protest non-violente pentru a atrage atenția asupra impactului activităților umane asupra mediului și pentru a cere acțiuni imediate din partea guvernelor și a societății civile.

Membrii XR organizează adesea proteste publice, acțiuni de nesupunere civilă și alte forme de dezobediență civică non-violentă.

Grupul consideră că este necesară o schimbare radicală în modul în care societatea gândește și acționează în ceea ce privește mediu, climă și biodiversitate, iar aceasta trebuie să aibă loc cât mai curând posibil.

Grupul este în favoarea unei tranziții rapide către energii regenerabile și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și a altor măsuri pentru protejarea mediului și a biodiversității.

spot_img
Latest news
știri