0.1 C
București
vineri, 22 noiembrie, 2024

Vacilor de lapte din Marea Britanie li s-ar putea administra medicamente care suprimă râgâitul, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră

Metanul produs de vite este un factor contribuitor semnificativ la schimbările climatice

Vacilor de lapte din Marea Britanie li s-ar putea administra medicamente care suprimă râgâitul. Scopul acestor planuri este de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Guvernul britanic spune ca plănuiește să „încurajeze” folosirea acestor suprimanți o dată ce ei vor fi disponibili în Marea Britanie.

În întreaga lume, există aproximativ 1.5 miliarde de vite. Fiecare dintre ele produce până la 500 de litri de metan pe zi. Asta le face un contribuitor semnificativ la schimbările climatice.

În Marea Britanie, metanul constituie mai bine de jumătate din toate emisiile de gaze cu efect de seră produse în agricultură, conform unui studiu publicat în 2019

„Un șeptel bine gestionat poate oferi diverse beneficii de mediu și intenționăm să încurajăm adoptarea de produse de suprimare a metanului de înaltă eficacitate odată ce acestea vor ajunge pe piața din Marea Britanie”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

Tom Bradshaw, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Fermierilor din Marea Britanie, a vorbit pe tema acestui subiect pentru Sky News. El a spus că dezvoltarea produselor de suprimare a metanului este „incitantă” pentru industrie.

„Toată lumea recunoaște nevoia de a reduce impactul climatic și asta este un subiect care ne interesează foarte tare. Acesta ar putea fi un pas cu adevărat pozitiv înspre asta”, a precizat Bradshaw. El a adăugat că se vehiculează, însă, că unele supresoare ar putea reduce eficacitatea furajelor. Bradshaw a subliniat că este necesar ca mai mult cercetări în acest sens să fie întreprinse.

Fermierii se vor confrunta, de asemenea, cu un cost suplimentar – acela impus de cumpărarea supresoarelor. Asta, într-un moment dificil, în care mulți se confruntă cu costuri mai mari pentru furaje și îngrășăminte. Bradshaw a sugerat că acest lucru ar putea fi contracarat cu recompense și stimulente din partea guvernului pentru producătorii care își reduc emisiile.

Foto: Unsplash

Cum ar funcționa supresoarele de metan?

Vacile și alte animale cu copite, precum oile și caprele, produc metan în timp ce digeră iarba și furajele pe bază de organice.

Aproximativ 70% din toate emisiile de metan de la animale provin din acest proces. Restul de 30% provin din depozitarea și aplicarea gunoiului de grajd.

Produsele de suprimare a metanului pot reduce cantitatea de metan care este produsă din digestie, prin inhibarea sau perturbarea enzimelor care produc gazul.

Acești suprimanți pot fi obținuți din substanțe chimice sau substanțe naturale, inclusiv alge marine și usturoi. Ei pot fi măcinați în furaje, pentru a fi administrați animalelor.

Planul guvernului britanic nu este primul care urmărește reducerea emisiilor de metan de la animale. Guvernul neozelandez planuiește să taxeze râgâitul vacilor și oilor, pentru a încerca să rezolve problema gazelor de seră. Iar, anul trecut, o mască pentru vaci, care neutralizează metanul, a primit un premiu pentru design acordat de (pe atunci) Prințul Charles, și designerul Sir Jony Ive.

spot_img
Latest news
știri