7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Ministrul Mediului: ”România are un buget de 286 milioane de euro din PNRR pentru construcția de fabrici de reciclare”

Aflat în Suedia, Tanczos Barna a discutat cu reprezentanți ai mediului de afaceri și cu conducătorii firmelor europene care utilizează economia verde

Ministrul Mediului din România este a fost prezent la Stockholm, unde a purtat discuții despre implicarea sectorului privat în procesul de tranziție către o economie verde la nivel european.

Potrivit declarațiilor făcute de Tanczos Barna, pentru realizarea cât mai rapidă a acestei tranziții, este nevoie de un dialog strâns între factorii de decizie politică și mediul de afaceri.

Este una dintre principalele mesaje ale Reuniunii informale a miniștrilor mediului din UE, la care particip zilele acestea la Stockholm”, a transmis ministrul Mediului.

Tanczos Barna: ”Mă bucur că România s-a putut mândri cu reprezentantul celei mai mari companii din domeniul reciclării din Sud-Estul Europei, GreenGroup”

Oficialul a precizat că a pledat pentru dezvoltarea unui cadru legislativ coerent, echitabil și transparent, care să încurajeze investițiile, contribuind în același timp la realizarea obiectivelor privind schimbările climatice și tranziția energetică.

La nivel național, România beneficiază de un sprijin financiar consistent pentru domeniul reciclării, cu un buget de 286 milioane de euro din PNRR pentru construcția de fabrici de reciclare.

Ministrul Mediului: ”Mediul privat trebuie responsabilizat”

Salut decizia Președinției suedeze de a pune pe agenda discuțiilor și biodiversitatea, măsurile necesare pentru reversarea pierderii biodiversității și protecția ecosistemelor naturale. Mediul privat trebuie responsabilizat și totodată trebuie prevăzute mecanisme financiare pentru a stimula întreprinderile care investesc în soluții bazate pe natură sau care contribuie la acestea”, a declarat oficialul.

spot_img
Latest news
știri