16 C
București
vineri, 10 mai, 2024

Mai mulți braconieri au fost prinși de polițiștii și comisarii Gărzii de Mediu din Galați

Toți peștii au fost eliberați în Dunăre

În perioada 26-27.05.2023, polițiștii din cadrul Serviciului O.P. – I.P.J. Galați, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – C.J. Galați, personalul A.N.P.A. – Serviciul Regiunea Moldova, au desfășurat o acțiune pe fluviul Dunărea și malul stâng al râului Siret, obținând următoarele rezultate:

  • infracțiuni constatate (OG24/2008) = 5
  • contravenții aplicate = 34
  • valoarea contravențiilor = 5.500 lei
  • pește confiscat = 12 exemplare de pește, sturion, specia pastrugă, 10 kg pește specia crapișor;
  • bunuri indisponibilizate: 7 plase, tip setcă, cu o lungime de aproximativ 1000 m.

Toate exemplarele au ajuns cu bine în Dunăre și nu pe piața neagră din Galați

Fiecare știre despre braconieri prinși este o veste bună pentru viitorul biodiversității noastre. La fel de important ar fi și ca sancțiunile, în cazurile de braconaj să fie mai descurajante. Toate aceste cazuri de braconaj merită o abordare mai aplicată în instanțe. Este ceea ce ne-am propus prin proiectul SWiPE, Successful Wildlife Crime Prosecution in Europe („Instrumentarea cu succes a cazurilor de infracționalitate cu specii sălbatice în Europa”), finanțat de UE prin programul LIFE”, au transmis astăzi, 30 mai, membrii organizației World Wildlife Fund din România.

Prohibiția piscicolă a fost intens monitorizată de către Garda Națională de Mediu în mai multe județe din România

Încă de la începutul lunii mai, s-a constatat că pescuitul ilegal și utilizarea uneltelor interzise au rămas probleme persistente.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate amenzi și confiscate cantități semnificative de pește capturat ilegal.

spot_img
Latest news
știri