6.6 C
București
vineri, 20 decembrie, 2024

După mult timp în care a fost alungată cu bâte, hăituită și bătută, o ursoaică a ajuns în sanctuarul AMP Libearty

Povestea rezervației de urși începe în anul 2005, când Asociația ”Milioane de prieteni” a semnat un parteneriat public-privat cu Primăria Zărnești, prin care a primit concesiunea pentru terenul necesar construcției sanctuarului ”Libearty“, pentru 49 de ani

Membrii AMP Libearty – Bear Sanctuary, împreună cu Asociația Milioane de Prieteni, au făcut publică povestea ursoaicei Maxie, o femelă în vârstă de 2 ani.

Timp de o lună, ursoaica a fost alungată cu bâte, hăituită și speriată cu sunete puternice, ba chiar a și fost bătută, în momentul în care ajungea în zonele locuite pentru a-și procura hrana.

Sanctuarul AMP Libearty: ”Venea de pe dealuri și intra prin curțile oamenilor care o speriau îngrozitor. Înainte de a fi prea târziu, Maxie a ajuns în sanctuarul AMP Libearty speriată, slăbită și deshidratată”

Maxie a fost preluată din localitatea Subcetate, situată în județul Harghita.

Am fost șocați să vedem cât este de mică. Nu cântărea decât 70 de kilograme, adică greutatea unui pui de 1 an, nu a unui urs adult de 2 ani! Acum, Maxie se joacă în voie în pădurea AMP Libearty, se urcă în copaci curioasă să vadă tot ce o înconjoară, socializează cu ceilalți urși. De acum nu-i va mai fi niciodată foame!”, au transmis reprezentanții sanctuarului, prin intermediul unui text publicat pe contul de Facebook.

Sanctuarul de Urși din Zărnești este un refugiu dedicat urșilor orfani, răniți sau celor care au crescut în captivitate

Donațiile sunt esențiale pentru continuarea activităților de protecție și îngrijire a urșilor. Aceste fonduri sunt utilizate pentru asigurarea hranei, a asistenței medicale și a condițiilor de trai adecvate pentru animale.

Sanctuarul de Urși Zărnești este un proiect de conservare a naturii și are ca obiectiv principal reabilitarea și reintegrarea urșilor în sălbăticie, atunci când este posibil.

Sanctuarul promovează educația și conștientizarea privind importanța conservării faunei sălbatice și a habitatelor naturale

Donatorii care contribuie la acest sanctuar aduc o contribuție semnificativă în protejarea și salvarea vieților urșilor sălbatici și în promovarea bunăstării animalelor.

Sanctuarul reprezintă casă pentru peste 100 de exemplare și este nevoie de resurse constante pentru ca aceștia să fie hrăniți și să beneficieze de un tratament medical.

spot_img
Latest news
știri