1.3 C
București
miercuri, 15 ianuarie, 2025

Bizarerie culinară made in China: pietre cu usturoi

Felul de mâncare se pare că datează de sute de ani și provine de la chinezii care rămâneau fără resurse și totuși trebuiau să supraviețuiască.

Pietrele au devenit un ingredient culinar care permite pe de o parte economisirea banilor, pe de alta ar ține de foame. Cel puțin asta susțin mai mulți bucătari din China. Aceștia au postat foarte multe clipuri cu ei în momentul în care prepară pietricele prăjite. Desigur că nu sunt doar prăjite, ci înainte sunt trecute prin sosuri de usturoi sau ardei iute. De regulă aceste clipuri sunt filmate în pietele aglomerate. Alte videouri arată săteni care gătesc pietre proaspăt pescuite de pe malul unui râu. Mâncarea din pietre este cunosctută sub numele de suodiu, ceea ce se traduce: suge și aruncă. Aceasta are mare succes pe internet, mai ales că în anumite clipuri, cei care știu ce se ascunde în mâncare, își păcălesc prietenii să încerce. În unele clipuri bucătarii apar în timp ce laudă delicatesa.

Porția de pietre se vinde cu 1.74 lire sterline

În altele cei care scuipă pietre de mama focului. Cel mai vizionat clip, care în acest moment are 800.000 de vizualizări arată un bucătar care vine așa ceva. Prețul nu este tocmai unul mic, mai exact 1.74 lire sterline. Pentru unii prețul este chiar mare având în vedere că ingredintele sunt refolosite. Mâncarea nu este una nouă inventată. Se pare că în China se mănâncă pietre de sute de ani. Mai exact de când barcagii din provincial Hubei- care nu are ieșire la mare rămâneau fără mâncare. În momentul în care nu aveau resurse animale sau legume, apelau la minerale. Pe măsură ce lumea s-a dezvoltat din punct de vedere economic și social, popularitatea pietrelor a scăzut.

Pietre cu gust de pește

În sensul că navele cu motor au ajuns și în Hubei, astfel că oamenii nu au mai trebuit să mănânce pietre. Mai ales că nu mai exista riscul să rămână fără resurse alimentare. Nu doar în Hubei erau populare pietrele. Ci și în provincial Tujia, acolo unde se pare că pietrele au gust de pește. Asta pentru că Tujia se află pe malul unui râu, la graniţa dintre provinciile Hubei, Hunan şi Guizhou. Practic gustul este potențat dacă sunt prăjite la foc iute. Chiar dacă fac furori pe rețelele de socializare, totuși pietrele nu par să convingă oamenii să le mănânce.

spot_img
Latest news
știri