Situație complicată pentru o parte dintre cetățenii care stau în Bragadiru, la o aruncătură de băț de capitală. Firma care trebuie să ridice gunoiul menajer nu și-a făcut treaba de câteva zile, iar cetățenii stau cu gunoiul în fața porții. Chiar dacă afara sunt temperaturi ridicate și gunoiul neridicat poate fi periculos. Așa că unul dintre cetățenii nemulțumiți a găsit soluția inovativă. A luat pubela de gunoi și a dus-o la sediul firmei de salubritate cerând explicații. De altfel, întregul traseu, cetățeanul l-a postat pe facebook ca demersul să fie unul transparent. Răspunsul firmei este unul halucinant.
Explicații halucinante
”Au invocat că nu au putut identifica pubela la care se făcea referire. Că aceasta nu este etichetată cu numărul de persoane din imobil. Chiar dacă etichetare pe care trebuia să o facă fix firma de salubrizare. Că poate nu este achitată facture. Asta deși angajații care ridica gunoiul nu au acces la sistemul informatic care gestionează facturarea. Desigur că nu era cazul neachitării facturii. Asemenea celorlalți vecini, nu înregistra datorii. Situația este una generalizată în Bragadiru, gunoiul nu se ridică sau se ridică partial. La cei care au mai mult gunoi decât crede firma că ar trebui să fie într-o pubelă.
Suplimentar, oamenii sunt nevoiți să țină în curte timp de 3 săptămâni sacii cu materiale reciclabile. Asta pentru că firma a decis pe cont propriu să-i ridice mai rar”, a explicat cetățeanul în cauză.
Primăria ridică din umeri
Pe de altă parte, Regulamentul aprobat prin HCL de Primaria din sat prevede o altă frecvență de ridicare la reciclabilelor. Vorbim de maxim 2 săptămâni. S-au făcut sesizări, printre altele, la ANRC. Instituția a răspuns că primăria este obligată să rezolve. În luna mai, primăria a chemat pentru explicații firma cu pricina si spuneau că s-a rezolvat problema.
Iată că în iunie, lucrurile sunt la fel. CJ Ilfov ar fi certat primăria la rândul său, doar că situația a rămas la fel. Cetățenii acuză că stau în curte cu reciclabilele de 3 săptămâni.
Cu privire la gunoiul menajer al cetățeanului nemulțumit, acesta a precizat că erau 3 saci normali aruncați. Deci nu era o problemă cantitatea. Motivele pentru care nu a fost ridicat ar fi fost acelea că nu au identificat:pubela, contractual, strada, sticker-ul cu numărul de persoane din imobil. Sticker pe care ei ar fi trebuit sa-l lipeasca, dar nu au făcut-o, potrivit aceleiași surse. Am încercat să contactăm primăria și firma în cauză, de altfel, am trimis și un mail în care cerem explicații. Însă până la publicarea acestei știri cele două instituții nu au răspuns. Asta deși în mail am arătat urgența.