9 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Greenpeace International avertizează: ”Microplasticul a fost descoperit în aerul pe care-l respirăm, în alimentele pe care le consumăm și chiar în organele și sângele nostru”

Greenpeace International și multe alte organizații pentru protecția mediului desfășoară activități de sensibilizare, lobby și campanii pentru a încuraja schimbarea la nivel global și a proteja mediul înconjurător de efectele distructive ale plasticului

Problema plasticului este una dintre cele mai urgente provocări cu care se confruntă planeta noastră, avertizează organizația internațională Greenpeace.

Plasticul este omniprezent și are un impact devastator asupra mediului și, în special, a vieții marine.

Acest material persistent și greu degradabil se acumulează în oceane și provoacă moartea a milioane de animale marine în fiecare an.

Articolele și campaniile Greenpeace își propun să atragă atenția asupra acestei probleme și să promoveze soluții sustenabile pentru a încheia era plasticului. Aceste soluții includ:

  • Reducerea consumului de plastic: Greenpeace încurajează oamenii să reducă utilizarea de plastic în viața de zi cu zi prin adoptarea unor obiceiuri precum refolosirea în locul utilizării de produse de unică folosință și evitarea ambalajelor de plastic.
  • Reciclarea eficientă a plasticului: Organizația susține implementarea unor sisteme de reciclare eficiente și responsabile pentru a reduce cantitatea de plastic care ajunge în oceane și a promova economia circulară.
  • Încurajarea producției responsabile și alegerea alternativelor sustenabile: Greenpeace încurajează industria și guvernele să dezvolte alternative sustenabile la plastic, cum ar fi materialele biodegradabile și ambalajele reutilizabile.
  • Reglementări și politici guvernamentale: Greenpeace militează pentru introducerea unor reglementări și politici guvernamentale mai stricte în ceea ce privește utilizarea și gestionarea plasticului, pentru a reduce impactul asupra mediului.

Organizația pentru protecția mediului: ”Să încheiem era plasticului”

Știința abia începe să înțeleagă efectele pe termen lung ale plasticului asupra sănătății umane, însă microplasticul a fost descoperit în aerul pe care-l respirăm, în alimentele pe care le consumăm și chiar în organele și sângele nostru. Cantități uriașe de deșeuri de plastic sunt aruncate în mediu, iar acum microplasticul contaminează întreaga planetă, de la vârful Muntelui Everest până în cele mai adânci oceane. Un tratat puternic privind plasticul va asigura un planetă mai curată și mai sigură pentru noi și pentru generațiile viitoare”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 4 iulie, de organizația pentru protecție mediului.

spot_img
Latest news
știri