17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Robert Negoiță desființează 800 de locuri de parcare din S3 pentru a „salva planeta”: Nu-s foarte multe, 1% din total | Ce presupune proiectul „Pubela Îngropată” | VIDEO

Câteva sute de locuri de parcare din Sectorul 3 al Capitalei vor fi relocate, în urma demarării proiectului „Pubela Îngropată”, anunțat de primarul Robert Negoiță.

Proiectul „Pubela Îngropată” va fi demarat în Sectorul 3 al Capitalei, iar aproximativ 800 de locuri de parcare vor dispărea, potrivit B365.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a fost cel care a anunțat demararea lucrărilor. Edilul și-a cerut scuze față de locuitorii din sector pentru disconfortul creat de șantierele care vor apărea.

Proiectul Pubela Îngropată duce la dispariția a 800 de locuri de parcare

Proiectul presupune îngroparea a 1.000 de containere. Acestea vor fi necesare colectării selective a deșeurilor. Prețul plătit este desființarea a „1% din totalul” locurilor de parcare din sector.

„Avem acum în plan 1.000 de puncte de colectare selectivă în Sectorul 3, cu utilaje, cu tomberoane, cu tot. Va fi și puțin deranj pentru că va fi șantier pentru îngropatul acestor pubele mari.

Se vor pierde locuri de parcare, dar nu foarte multe. La cele 80.000 de locuri de parcare pe care le avem noi astăzi în Sectorul 3, vor fi afectate maxim 800, deci mai puțin de 1%”, a punctat Robert Negoiță.

Primarul Sectorului 3 și-a cerut scuze pentru disconfortul creat și „pentru faptul că se vor pierde anumite locuri de parcare”.

Oamenii nu vor rămâne fără locuri de parcare

În ciuda faptului că aproximativ 1.000 de locuri de parcare vor fi desființate, se vor găsi soluții pentru locuitorii Sectorului 3. Primarul Negoiță i-a asigurat pe aceștia că nu vor rămâne fără parcare de reședință.

Astfel, în perioada următoare vor avea loc „relocări”, pentru nimeni să nu rămână fără loc de parcare.

Motivația din spatele acestei măsuri implementată la nivelul Sectorului 3 este salvarea planetei.

Primarul Negoiță a punctat că este imperios necesar „să colectam selectiv, să reciclăm cât mai mult și să salvăm planeta”.

„Să lăsăm în urma noastră o planetă locuibilă”, a mai spus primarul Sectorului 3.

Reamintim că mulți locuitori ai Capitalei au făcut cereri de renunțare la locurile de parcare, în special în Sectorul 3, din cauza costurilor mult prea mari.

spot_img
Latest news
știri