6.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

O fostă școală va fi transformată în cămin de îngrijire pentru vărstnici

Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor de proiectare și construcție este de doi ani

Conform unui articol publicat de Actual de Cluj și citat de G4 Media, la Cluj a fost semnat un contract pentru construirea unui cămin de îngrijire a vârstnicilor, iar investiția se ridică la suma de 7 milioane de euro.

Clădirea este o fostă școală și este amplasată pe Calea Baciului din Cluj-Napoca.

Viitorul cămin pentru vârstinici va fi finanțat din fonduri publice

Căminul va fi compus dintr-un subsol, parter și două etaje, având o suprafață totală de 1.410 metri pătrați.

Locația va putea găzdui aproximativ 70 de persoane în 42 de camere, inclusiv locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilități.

Pe lângă spațiile de cazare, clădirea va include săli de mese, o bibliotecă, o bucătărie, zone de relaxare, cabinete pentru fizioterapie și kinetoterapie, precum și alte facilități.

De asemenea, vor fi amenajate zone cu echipamente de fitness, tenis de masă, șah și o pistă de alergare. Pentru a crea o atmosferă plăcută, centru va beneficia de mobilier urban și vor fi plantați arbuști și arbori în jurul clădirii.

Valoarea totală a proiectului este de 34.79 milioane de lei, echivalentul a aproape șapte milioane de euro.

Înainte de anul 2010, aici a funcționat Școala nr. 9, o școală generală cu clasele I-VIII

Pe data de 5 martie 2010, Inspectoratul Școlar Județean a dispus închiderea școlii, iar clădirea a fost eliberată și preluată de către Consiliul Județean Cluj.

Inițial, s-a planificat ca această clădire să fie utilizată pentru Centrul Național de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit 6 Nord-Vest, însă instituția a renunțat la acest proiect.

Ulterior, s-a luat în considerare reconversia clădirii într-un centru social comunitar integrat, destinat incluziunii comunităților defavorizate din zona metropolitană Cluj-Napoca.

Cu toate acestea, rezidenții din Baciu au contestat proiectul și au exprimat preocuparea că vor fi aduși rromi în comunitatea lor. Ca urmare a acestor probleme, primarul Emil Boc a abandonat proiectul.

În cele din urmă, s-a decis ca această clădire să fie transformată într-un centru pentru vârstnici, oferindu-le acestora spații adecvate și servicii corespunzătoare.

spot_img
Latest news
știri