4.9 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Pădurea Copiilor: 7 ani de la înființare, 175 de hectare împădurite, 34 de comunități formate, 1.7 milioane de puieți plantați și 7.648 de voluntari implicați

Prin intermediul programelor sale, organizația încurajează responsabilitatea socială și implicarea activă în protecția naturii

ONG-ul Pădurea Copiilor a realizat astăzi, 13 iulie, un bilanț al acțiunilor întreprinse pe parcursul a 7 ani de activitate.

Potrivit membrilor organizației, în toți acești ani, Pădurea Copiilor a împădurit peste 175 de hectare, a format 34 de comunități și a plantat 1.7 milioane de puieți.

Toate aceste realizări au fost posibile și prin sprijinul, participarea și implicarea a peste 7.600 de voluntari.

Pădurea Copiilor: ”Astăzi sărbătorim 7 ani de activitate dedicată împăduririi Sudului României!”

Împreună am transformat terenurile neproductive în păduri frumoase și am educat comunitățile despre importanța protejării mediului înconjurător. Mulțumim celor aproape 8.000 de voluntari care ne-au fost alături în această călătorie și fără de care aceste rezultate nu ar fi fost posibile! Haideți să continuăm să contribuim împreună la realizarea unui viitor sustenabil! Dacă ai participat la acțiunile noastre, lasă-ne un comentariu și haide să ne revedem în următorul sezon de plantare!”, au transmis reprezentanții organizației prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

Organizația non-guvernamentală din România se preocupă, în mod activ, de promovarea educației și protecției mediului

Padurea Copiilor promovează conservarea resurselor naturale și protecția biodiversității.

În egală măsură, organizația desfășoară activități de plantare de arbori și împăduriri, susținerea proiectelor de reabilitare a zonelor afectate de defrișări sau poluare și promovarea practicilor durabile în utilizarea resurselor naturale.

De asemenea, ong-ul implică tinerii și comunitățile locale în activități de voluntariat și acțiuni de curățenie și îngrijire a mediului.

spot_img
Latest news
știri