4.9 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

VIDEO: Un labirint-joc, de 5.5 kilometri, a fost creat la granița cu România

Labirintul va putea primi vizitatori începând cu ziua de sâmbătă, 15 iulie

Un labirint-joc, în mărime naturală, cu o lungime de 5.5 kilometri, a fost creat în apropierea localităţii Kiszombor din Ungaria, într-un câmp de porumb de cinci hectare.

Potrivit informațiilor furnizate de MTI și News.ro, labirintul va fi deschis mâine, 15 iulie.

La construcția acestui labirint-joc au participat patru persoane. Totuși, finalizarea labirintului a necesitat aproximativ 400 de ore de muncă

Realizatorul proiectului a explicat că aleile labirintului, care au o lățime de un metru și jumătate, au fost create cu ajutorul săpăturii atunci când plantele erau mici.

Datorită vremii ploioase și tipului de semințe folosite, înălțimea plantelor de porumb a atins 2.5 metri și chiar depășește această valoare în unele zone.

Prin urmare, vizitatorii pot vedea doar cerul albastru deasupra lor și peretele verde format din rândurile de porumb.

Labirintul va fi deschis pentru vizitatori până la recoltarea porumbului, care este programată pentru 20 august

Figura centrală a desenului reprezintă potecile care se întretaie printre rândurile de porumb. Aceste poteci au fost concepute inițial pe hârtie milimetrică la o scară redusă.

Elementul principal al desenului este reprezentat de un puț de petrol, deoarece în anul 1973, acum 50 de ani, a fost forat primul puț de acest fel în sat.

În ultimii 50 de ani, exploatarea petrolului a generat numeroase locuri de muncă pentru locuitorii din zonă.

În interiorul labirintului este prezent numărul roman XV, deoarece acesta marchează cea de-a cincisprezecea vară în care s-a creat un astfel de labirint în apropierea satului.

Cei interesati pot explora labirintul în fiecare vineri și sâmbătă, începând de la lăsarea întunericului până la miezul nopții. Vizitatorilor li se recomandă utilizarea lanternelor.

spot_img
Latest news
știri