11.7 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Doi trovanți de la Ulmet din Ținutul Buzăului sunt în pericol iminent de prăbușire

Autoritățile iau măsuri de protecție și caută soluții de consolidare

Potrivit informațiilor furnizate de News.ro și citate de Radio Eco Natura, doi dintre trovanții de la Ulmet, care reprezintă un important obiectiv turistic în cadrul Geoparcului UNESCO – Ținutul Buzăului, se află în pericol de prăbușire.

Trovanții de la Ulmet reprezintă formațiuni unice

Pentru a proteja turiștii și a evita evenimente nedorite, autoritățile au decis să devieze traseul.

În plus, se caută soluții pentru consolidarea acestor formațiuni unice în peisaj.

În acest scop, Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a solicitat asistența unor specialiști în domeniu pentru a contribui la eforturile de salvare a acestor minuni ale naturii.

Oamenii vin, fac fotografii, dar se şi urcă pe aceste obiective, indiferent că sunt statui, trovanţi sau alte obiecte. Ca să evităm ca ei să cadă peste cineva, am pus indicatoare ca să interzicem urcarea pe ei. Ca să intervenim la structura lor am luat legătura – şi trebuie să vină – nişte specialişti în rezistenţă ca să ne dea o soluţie”, a precizat preşedintele CJ Buzău, potrivit sursei citate.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a explicat că situaţia a apărut din cauze naturale

Eroziune, vânt, mişcări tectonice, dar trebuie să fim prevăzători. Noi încercăm soluţia cea mai bună de a-i salva şi de a păstra obiectivul. Vom vedea ce ne spun specialiştii”, a adăugat Neagu.

În aprilie 2022, Geoparcul Ţinutul Buzăului a primit acreditarea din partea UNESCO pentru a intra în reţeaua globală a geoparcurilor.

spot_img
Latest news
știri