8.5 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Ministrul Mediului: ”România trăiește inundații și secetă în același timp”

Mircea Fechet a purtat discuții cu reprezentanții Băncii Mondiale în România pentru a găsi soluții în ceea ce privește schimbările climatice

Ministrul Mediului din România a precizat că ieri, 4 august, a avut o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale în România, în contextul finalizării, în viitorul apropiat, a mai multor proiecte derulate de #MMAP și Banca Mondială.

Ministrul Mediului: ”Schimbările climatice reprezintă o temă care ne preocupă continuu”

România trăiește inundații și secetă în același timp și în părți diferite ale țării. Ca atare, orice viitor proiect care ne poate ajuta în reducerea impactului acestor pusee climatice sunt binevenite”, a transmis Mircea Fechet.

Oficialul a adăugat că asistența tehnică oferită de Banca Mondială în mai multe proiecte derulate în ultimii ani a fost de ajutor în formularea politicilor, a strategiilor de mediu, inclusiv în evitarea unor proceduri de infringement împotriva României.

Mircea Fechet a dat drept exemplu proiectul ”Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, declarând că acest proiect reprezintă ”o poveste de succes prin datele pe care le-a furnizat și o experiență care va folosi și altor țări balcanice”.

Mircea Fechet: ”Avem deja avantajul unei echipe închegate care poate continua lupta cu provocările naționale privind poluarea cu nutrienți”

O altă experiență valoroasă de colaborare se referă la formularea mai multor opțiuni de mecanisme economice ale #ANAR, Administrația Națională Apele Române, pentru ca această instituție să funcționeze optim, mai ales că schimbările climatice vor ridica pe viitor mari provocări privind managementul resurselor de apă ale României”, se arată în textul publicat de ministru pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri