8.5 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Catastrofă ecologică la Edineț, în Republica Moldova: o posibilă epidemie de holeră, după ce sute de pești au murit într-un iaz

Locuitorii acuză autoritățile de lipsă de implicare

Mai mulți localnici se tem de posibilitatea izbucnirii unei epidemii de holeră după ce sute de pești au murit într-un iaz din Edineț, oraș situat în nordul Republicii Moldova.

Peștii morți zac de zile bune pe malul iazului, iar mirosul este insuportabil

Locuitorii orașului din țara de peste Prut au afirmat că, timp de o săptămână, în bazinul acvatic erau deversate apele reziduale din sistemul de canalizare.

Mai multe voci acuză că autoritățile ar face asta în mod intenționat, iar respectivul iaz a fost transformat în canalizare.

Din cauza zilelor caniculare, există posibilitatea izbucnirii epidemiilor de boli grave

Oamenii se plâng pe rețelele de socializare că din cauza peștilor morți, în zonă persistă miros insuportabil. Aceștia se tem că, pe fundalul caniculei, ar putea izbucni focare de boli grave, transmite Știri.md citat de Alerta.md.

Sunt +36 de grade. Ne temem să nu înceapă holera. Avem strada plină de copii”, a transmis un locuitor din Edineț pe rețelele de socializare.

Autoritățile Edinețului fac asta intenționat, de mult timp, economisind bani. Iazul Moldovenesc a fost transformat în canalizare”, este de părere un alt localnic.

Locuitorii din Edineț cer ajutorul ecologiștilor locali

Potrivit sursei citate, oamenii vor apela astăzi, 7 august, la ecologiștii locali, pentru a găsi soluții.

În egală măsură, localnicii intenționează să adune semnături prin intermediul petițiilor pentru a determina autoritățile să intervină.

spot_img
Latest news
știri