14.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Turism sustenabil: Un atelier din Tunisia se concentrează pe soluții pentru promovarea produselor locale și prevenirea risipei alimentare

Proiectul ”Promovarea Turismului Durabil în Tunisia” este implementat de Ministerul Turismului și Meseriilor, cu sprijinul GIZ-Tunisia

Recent, a avut loc în Tunisia un atelier pentru promovarea patrimoniului culinar al statului și prevenirea risipei alimentare, în cadrul proiectului Parteneriate Inovatoare, transmite publicația Zawya.com.

Proiectul desfășurat în Tunisia este cofinanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și de Uniunea Europeană, prin programul Tounes Wijhetouna

Acest atelier, al treilea organizat în cadrul proiectului Parteneriate Inovatoare, a dus la două inițiative și două soluții gata să fie puse în practică.

Prima inițiativă se numește ”Terroir Connecté”, o soluție pentru promovarea accesului și utilizării produselor cu o bază teritorială.

Practic, este vorba despre o piață care aduce produsul mai aproape de hoteluri și de consumatorii finali.

A doua soluție este pentru depășirea constrângerilor formulei tip bufet și limitarea risipei alimentare, purtând numele de ”Smart Food Waste”.

Soluțiile care previn risipa alimentară au fost dezvoltate în comun de mai multe start-up-uri și hoteluri participante

Companiile implicate sunt, în present, sprijinite pentru a dezvolta soluțiile și pentru a le promova în hotelurile partenere.

Proiectul adună profesioniști din sectorul hotelier, companii private și start-up-uri specializate în diferite domenii de activitate, precum și un cadru de sprijin instituțional, în jurul atelierelor tematice pentru a facilita noi oportunități de afaceri și pentru a încuraja generarea de soluții hibride concrete.

În cadrul proiectului, vor avea loc ateliere într-un format hibrid care implică gândirea conceptuală, cunoștințele conceptuale și un laborator de inovație

Acestea vor permite participanților să-și compare nevoile și ofertele și să dezvolte împreună soluții inovatoare pentru a satisface mai bine așteptările turiștilor.

Pierderile și risipa alimentară din Tunisia sunt semnificative, contribuind la reducerea disponibilității alimentelor, agravarea penuriei de apă, accelerarea degradării mediului înconjurător și creșterea dependenței de importurile alimentare.

spot_img
Latest news
știri