8.6 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

A fost lansat ”Programul microbuze electrice pentru elevi”

Programul are ca scop combaterea poluării, protejarea mediului și facilitarea transportului elevilor

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că astăzi, 24 august, a fost lansat, în premieră, ”Programul microbuze electrice pentru elevi”.

Potrivit declarațiilor făcute de Mircea Fechet, programul reprezintă o inițiativă prin care România se aliniază la tendințele europene și mondiale de mobilitate durabilă.

”Programul microbuze electrice pentru elevi” beneficiază de un buget de 300 de milioane de lei

Bugetul este finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Este unul dintre programele prin care încercăm să atenuăm impactul schimbărilor climatice, să asigurăm un aer mai curat, să participăm la decarbonizarea sectorului de transport și să reducem emisiile de gaze cu efect de seră. Acest program se adaugă la portofoliul nostru de proiecte pentru combaterea poluării și pentru protejarea mediului, cum ar fi Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local”, a declarat ministrul Mediului din România, prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

Mircea Fechet: ”Scopul este să facilităm transportul elevilor într-un mod mai puțin poluant”

Și nu ne oprim doar la achiziția de microbuze. Finanțăm și stațiile de reîncărcare, pentru a asigura eficiența completă a acestui demers. Vom asigura transportul elevilor spre școală și înapoi către locuințele lor, urmărind să schimbăm comunitățile noastre în comunități din ce în ce mai verzi”, a mai adăugat oficialul.

Cine poate aplica?

De acest program pot beneficia Consiliile județene și subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București.

Plafonul de finanțare se ajustează în funcție de numărul de elevi din unitatea administrativ-teritorială, ajungând până la 25 de milioane de lei.

spot_img
Latest news
știri