8.9 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

Mai mulți oameni au ajuns la spital în urma unui incendiu izbucnit la o groapă de gunoi

Elevii din regiune au rămas acasă, pentru a evita inhalarea fumului toxic

Mai multe persoane au fost spitalizate după ce au inhalat fumul provenind de la un incendiu care a cuprins o groapă de gunoi din orașul Bandung din Indonezia.

Incidentul a avut loc în provincia indoneziană Java, iar autoritățile au declarat stare de urgenţă. Incendiul izbucnit la groapa de gunoi a fost activ timp de mai multe zile, transmite AFP, citat de Agerpres.

În groapa de gunoi sunt depozitate deșeuri care provin de la aproximativ 2.5 milioane de persoane

Incendiul s-a răspândit rapid în zona gropii de gunoi Sarimukti, unde sunt depozitate deșeuri provenite din orașul Bandung. Aceste deșeuri provin de la cei 2.5 milioane de locuitori ai orașului.

Eforturile de stingere a incendiului în acest teren cu o suprafață de 25 de hectare au fost îngreunate de căldura intensă și de vântul puternic.

De asemenea, AFP transmite că aproximativ 30 de autospeciale pentru stingerea incendiilor s-au luptat cu flăcările.

Zeci de localnici au dezvoltat infecții respiratorii

În urma fumului toxic emanat din incendiu, cel puțin 67 de localnici au dezvoltat infecții respiratorii ușoare. Presa din Indonezia relatează că doi dintre ei au necesitat internare.

Situația a determinat luarea deciziei de a ține elevii unei școli primare islamice acasă, pentru a evita expunerea la riscuri.

Unitatea de învățământ este situată la șase kilometri distanță de incendiu.

Potrivit sursei citate, incidentul subliniază o problemă de amploare: infrastructura de gestionare a deșeurilor în marile orașe din provincia Java, cea mai populată insulă din Indonezia, este insuficient dezvoltată.

spot_img
Latest news
știri