17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Klaus Iohannis a ajuns în Delta Dunării. Președintele s-a declarat deranjat de poluare și calitatea turismului: Impact major al schimbărilor climatice! | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a efectuat, astăzi, o vizită în Delta Dunării.

Klaus Iohannis, președintele României, a efectuat, vineri, 1 septembrie 2023, o vizită în Delta Dunării. Acesta s-a declarat deranjat atât de poluarea din rezervație, cât și de calitatea serviciilor turistice.

„Am avut o discuție aplicată foarte bună cu cei care m-au însoțit astăzi. Ce pot să spun sub linie. Delta Dunării e o zonă senzațional de frumoasă, este monument UNESCO, e o zonă mirifică pentru cei care vin în vizită. Mai este mult de spus despre Delta Dunării, e un loc cu frumuseți inimaginabile, vă invit să le vedeți. Este un loc care poate fi exploatat turistic.

E o zonă care nu e importantă numai pentru noi românii. Dincolo de aceste lucruri foarte frumoase, trebuie să vedem și care sunt problemele. De la pescuitul excesiv, la probleme de turism care poate fi mai frumos organizat pentru cei care vin, sunt zone frumoase pe care turiștii nu le văd, mulți trec cu barca în viteză.

Sunt probleme care la prima vedere nu apar, legate de poluare și ele trebuie rezolvate. Există și poluare cu microplastic, este un impact major al schimbărilor climatice. Avem informații că sunt ani cu secetă și inundații excesive. Trebuie să ne străduim cu toții să prevenim schimbările climatice care pot denatura“, a spus Klaus Iohannis.

spot_img
Latest news
știri