4.8 C
București
luni, 21 octombrie, 2024

Pădurea Colorată din județul Gorj, distrusă de turiști și vizitatori

Copacii au fost scrijeliți, iar oamenii lasă în urma lor foarte multe gunoaie

Pădurea Colorată din județul Gorj, recunoscută ca fiind unul dintre cele mai fotografiate locuri din România în ultimii ani, a fost degradată de unii vizitatori și turiști.

Pădurea Colorată este situată în Poienari, în apropierea Drumului Național 67, la granița dintre județele Gorj și Vâlcea

”Pădurea Colorată“ sau ”Pădurea Paradisului“, așa cum a fost denumită de creatorul său, reputatul artist Mihai Țopescu, reprezintă în esență un manifest artistic împotriva defrișărilor, scrie Adevărul.ro.

Între timp, peisajul a suferit degradări permanente, cu numeroși copaci afectați de zgârieturi sau marcați cu diferite însemne de către vizitatorii care trec pe aici.

Mai mult, poluarea devine o problemă serioasă, deoarece mulți dintre cei care vizitează Pădurea Colorată lasă în urmă cantități semnificative de deșeuri.

Cel mai fotografiat obiectiv turistic din România va fi restaurat cu ajutorul voluntarilor

Această pădure a fost votată pe un site de profil, cel mai fotografiat obiectiv turistic din România, ceea ce este fantastic. Sunt mulți vizitatori care vin și din străinătate că viziteze acest loc special, care a devenit foarte cunoscut cu ajutorul Internetului“, a transmis Armand Landh, un apreciat pictor gorjean.

O acțiune de refacere a acestui loc special a avut loc în urmă cu câteva zile. La aceasta au participat câțiva artiști plastici din județul Gorj, dar și voluntari, unii dintre ei din străinătate.

Voluntarii au amplasat chiar și coșuri de gunoi în zonă. În total, aproximativ 150 de voluntari au lucrat la refacerea Pădurii Colorate.

spot_img
Latest news
știri