27.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie, 2024

Vremea neobișnuit de caldă afectează vânzările de haine groase

Retailerii se confruntă cu surplusuri de stocuri pe măsură ce temperaturile rămân ridicate în preajma sezonului sărbătorilor, afectând industria modei

Vremea neobișnuit de caldă de toamnă din Statele Unite până în Europa are un impact negativ asupra vânzărilor de pulovere și alte haine groase în preajma sezonului sărbătorilor, avertizează directorii unor retaileri importanți, potrivit Reuters, citat de Radio Eco Natura.

În ultimul an, comercianții de îmbrăcăminte au încercat să reducă stocurile excedentare, generate de schimbarea preferințelor ale consumatorilor către produse esențiale în detrimentul articolelor de îmbrăcăminte.

Vremea caldă din această perioadă îi determină pe retaileri să se confrunte cu foarte multe articole nevândute, iar stocurile depozitate reprezintă o cheltuială în plus

Cu toate acestea, prognozele indică temperaturi moderate în trimestrul al patrulea.

Prin urmare, magazinele care comercializează îmbrăcăminte și articole de iarnă ar putea avea dificultăți în a-și epuiza stocurile la sfârșitul sezonului.

Pepco Group, o companie europeană, a remarcat că lansarea colecției sale de toamnă și iarnă a coincis cu vremea caldă record în Europa Centrală și de Est, ceea ce a afectat cererea pentru haine groase.

Temperaturile continuă să se situeze în jurul valorii de 26 de grade Celsius

În ultimii doi ani, sezonul de cumpărături de sărbători a început devreme, iar vremea nefavorabilă poate deveni o problemă majoră pentru comercianții care trebuie să se asigure că stocurile lor sunt potrivite sezonului.

Mai mult, depozitarea articolelor nevândute devine o cheltuială suplimentară.

spot_img
Latest news
știri