16.3 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Australia se confruntă cu noi incendii de vegetație. Mii de persoane sunt evacuate

Incendiile au distrus cel puţin 30 de case

Autorităţile din Australia au cerut evacuarea a mii de persoane din statul australian Queensland din cauza unor incendii de vegetaţie, transmite Daily Mail.

Peste 35 de incendii de vegetaţie erau în desfăşurare, sâmbătă, în Queensland, Australia

Australia se confruntă cu un sezon de incendii de tufişuri cu risc ridicat, după debutul El Nino, fenomen meteo asociat cu evenimente extreme precum incendii, cicloane şi secete.

Ultimele două sezoane de incendii din Australia au fost liniştite în comparaţie cu catastrofala ”vară neagră” a incendiilor de tufişuri din 2019-2020, care a distrus o suprafaţă de mărimea Turciei şi a ucis 33 de persoane.

Serviciile de pompieri şi situaţii de urgenţă din Queensland au emis, sâmbătă, o avertizare de urgenţă privind incendiile de tufişuri care a inclus Tara, cu o populaţie de aproximativ 3.800 de locuitori, îndemnând locuitorii să ”plece imediat”.

Viaţa dumneavoastră ar putea fi în pericol”, a precizat agenţia pe site-ul său.

Pericolul provocat de incendii va scădea în zilele următoare

Comisarul adjunct al serviciului de pompieri din Queensland spune că pericolul provocat de incendii va scădea în zilele următoare, pe măsură ce vânturile se vor domoli, dar a adăugat că acest lucru încă nu se întâmplă.

Există un efort concertat depus de toţi pentru a arunca tot ce putem asupra acestor incendii”, a declarat comisarul adjunct al serviciului de pompieri din Queensland Rural, Peter Hollier, pentru Australian Broadcasting Corp.

spot_img
Latest news
știri