9.4 C
București
miercuri, 23 octombrie, 2024

A fost reluat pescuitul cu setcile în Delta Dunării

Apele Dunării au reînceput să crească

S-a reluat pescuitul cu setcile în Deltă după ce nivelul Dunării a crescut peste 50 de centimetri, la Tulcea.

De asemnea, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a precizat că tendinţa este în creştere.

Măsura interzicerii pescuitului la setcă a fost luată în urmă cu trei săptămâni deoarece cotele fluviului la Tulcea au coborât sub 50 de centimetri

Legislaţia prevede că “se interzice folosirea năvoadelor pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, complexul Razim-Sinoie şi în celelalte lacuri litorale, în perioada 1 aprilie-30 septembrie inclusiv şi când cota Dunării la Tulcea este sub 100 cm şi a setcilor când cota fluviului Dunărea, în dreptul localităţii Tulcea, este sub 50 cm”.

În luna octombrie, apele Dunării au scăzut sub 50 de centimetri

La mijlocul lunii octombrie, reprezentanţii (ARBDD) au anunțat că a intrat în vigoare o interdicție privind pescuitul cu unelte de tip setcă în Deltă.

Motivul acestei măsuri a fost scăderea nivelului apei fluviului la Tulcea sub 50 de centimetri.

Măsurile au fost aplicate în mai multe zone din Deltă

Această măsură a intrat în vigoare începând cu data de 14 octombrie, iar toți pescarii sunt obligați să-și recupereze uneltele de pescuit care vor fi interzise în termenul prevăzut.

La acel moment, reprezentanții ARBDD au subliniat că utilizarea uneltelor de pescuit de tip setcă va fi reluată imediat ce cotele apelor Dunării la Tulcea se vor ridica peste nivelul de 50 centimetri.

spot_img
Latest news
știri