21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie, 2024

FOTO | Bizar! O muscă vie a fost descoperită în colonul unui bărbat

Un bărbat din Statele Unite a descopert la o colonoscopie că are o muscă vie înintestinul gros.

Medicii din Missouri au găsit o muscă în colonul unui bărbat în timpul unui screening de rutină, potrivit Science Alert.

Imaginile făcute în timpul colonoscopiei arată musca intactă în interiorul intestinului bărbatului. Acestea au fost publicate în Jurnalul American de Gastroenterologie,

Matthew Bechtold, șeful departamentului de Gastroenterologie de la Universitatea din Missouri, a declarat pentru The Independent că a reușit să ucidă musca.

Pacientul în vârstă de 63 de ani le-a spus medicilor că a consumat doar lichide cu o zi înainte de procedură. El a precizat că nu știe cum i-a intrat musca în colon. Înainte cu două zile, el ar fi mâncat pizza și salată verde.

Descoperirea a fost descrisă ca „o descoperire foarte rară de colonoscopie și un mister despre modul în care musca intactă și-a găsit drumul către colonul transvers”.

O muscă vie a fost descoperită în colonul unui bărbat

Colonul transvers este „cea mai mobilă” și „cea mai lungă parte” a intestinului gros. Bech a declarat pentru The Independent că musca ar fi putut ajunge, fie prin gură, fie prin rect.

El a spus că, dacă musca ar fi intrat prin gură, probabil că ar fi fost „degradată” de enzimele digestive superioare și de acidul din stomac. Această supoziție a căzut!

Cu toate acestea, el a spus că este puțin probabil și să fi pătruns prin rect.

Insectele pot pătrunde în tractul digestiv dacă se consumă alimente care conțin ouă de insecte sau larve.

Acest lucru poate duce la „miaza intestinală”. Larvele de muște se hrănesc cu țesutul mort sau viu al unei persoane.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au spus că, în timp ce unii pacienți infestați nu prezintă simptome, alții au raportat „dureri abdominale, vărsături și diaree”.

spot_img
Latest news
știri