21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie, 2024

VIDEO | Imagini emoționante. O turmă de elefanți a călcat în picioare o mașină al cărei șofer a lovit un pui al acestora

O turmă de elefanți a dat dovadă de unitate, după ce un pui a fost lovit de o mașină.

O turmă de elefanți din Malaezia a călcat în picioare o mașină. Anterior, șoferul automobilului a lovit unul dintre puii de elefant din respectiva turmă, conform Science Alert.

Răspunsul elefanților arată sentimentele lor profunde pentru viața puilor. Ei fac orice pentru a-i proteja pe ai lor, a spus un avocat al elefanților.

„Dacă te pui în locul lor, dacă copilul tău a fost lovit de o mașină și ai simțit că oamenii sunt neglijenți, presupun că tu sau familia ta s-ar putea să te înfurii sau să țipi sau să strigi la oameni”, a spus Joyce Poole, co-fondator al unei organizații nonprofit de cercetare și susținere a elefanților numită Elephant Voices, pentru Business Insider.

Trei persoane se aflau în mașină când au lovit puiul de elefant în Gerik, Malaezia, duminică seara, a informat CNN.

Ploua și era ceață, iar mașina se afla pe o autostradă importantă când a lovit puiul. Acesta traversase drumul cu o turmă de alți 5 elefanți, a declarat poliția din Gerik pentru CNN.

Când puiul a căzut, turma de elefanți a lovit mașina în semn de răzbunare. Ușile au fost lovite, iar geamurile sparte, a declarat poliția pentru CNN.

Nu este clar dacă cele trei persoane se aflau încă în interiorul vehiculului în acel moment. Totuși, nu au fost raportate persoane rănite. Puiul de elefant a reușit să se ridice și a fugit împreună cu turma.

O turmă de elefanți a călcat în picioare o mașină al cărei șofer a lovit un pui

Poole, un ecologist al vieții sălbatice care studiază comportamentul elefanților, a declarat pentru BI că ceea ce a făcut turma acelei mașini „nu este atipic” pentru creaturile extrem de protectoare și emoționale.

„Sunt familii cu adevărat strâns legate”, a spus Poole.

Femelele elefanți, a spus ea, trăiesc împreună toată viața, iar societatea matriarhală este extrem de loială, în special față de puii lor.

„Deci, absolut, dacă simt că un membru al familiei lor este amenințat, se unesc ca o forță unită. Și fie că asta înseamnă doar amenințare și zarvă sau înseamnă lovirea unui vehicul, o vor face”, a adăugat ea.

Poole a explicat că atunci când fie oamenii, fie alte animale amenință un membru al turmei, aceasta formează ceea ce experții numesc o „coaliție”, care vine „în salvarea” celui mic întocmai ca o unitate pentru a ataca agresorul.

„Dacă un pui se află în dificultate, toți aleargă să vadă dacă este în regulă”, a spus Poole pentru BI.

spot_img
Latest news
știri