17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Primele autobuze electrice se află deja pe străzile Capitalei

Anul viitor, Bucureștiul va beneficia de alte noi mijloace de transport în comun moderne și nepoluante

Au pornit în cursă primele autobuze electrice ale Capitalei, scrie Euronews România. Este vorba despre 20 de autobuze STB care au intrat pe traseul liniilor 330 și 335.

Primarul Capitalei: ”Au tot ce trebuie pentru un autobuz din 2023”

Sunt autobuze care au toate dotările normale pentru anul în care suntem. Au aer condiţionat, au posibilitatea de a plăti direct cu card-ul, au USB pentru telefoane mobile, tot ce trebuie pentru un autobuz din 2023. Şi autonomia de aproximativ 300 de kilometri, garanţie opt ani sau 480 de mii de kilometri”, a transmis Nicuşor Dan, primarul Municipiului București.

În egală măsură, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunţat că anul viitor vor veni şi primele troleibuze moderne.

Începând cu anul 2024, alte 300 de autovehicule şi vehicule moderne vor intra în circulaţie

Vom avea la anul 300 de autovehicule şi vehicule care vor intra în circulaţie şi vor înnoi parcul auto de la nivelul muncipului Bucureşti. Lucrăm la benzi unice pentru transportul în comun, lucrăm la metode de a fluidiza traficul, sperăm ca bucureştenii să folosească aceste autobuze şi să se bucure de ele pentru că urmează şi altele să vină perioada următoare”, a afirmat Stelian Bujduveanu.

Viceprimarul Municipiului București a mai anunţat că pentru autobuzele electrice au fost puse în funcţiune 10 staţii de încărcare lentă, iar alte 20 vor fi montate în perioada următoare.

spot_img
Latest news
știri