A început construcția unui nou parc fotovoltaic în comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova. Parcul va avea o capacitate totală de 37.2 MWp.
Este vorba despre al patrulea proiect greenfield al companiei Engie și este programat să fie operațional în 2024.
Noul parc fotovoltaic este amplasat pe o suprafață de 57 de hectare
Potrivit News.ro, acest nou parc va genera aproximativ 57 GWh/an de energie verde, acoperind consumul anual al peste 31.000 de familii.
Este estimat că fiecare kilowatt-oră produs de noua centrală fotovoltaică va contribui la reducerea anuală a emisiilor de CO2 cu 5.056 tone.
Mai mult, pe durata sa de viață, vor fi evitate aproximativ 177.000 de tone de CO2.
”ENGIE Romania anunţă luarea deciziei de investiţie şi demararea lucrărilor pentru construcţia unui parc fotovoltaic cu o capacitate totală de 37.2 MWp, în comuna Ariceştii Rahtivani, din judeţul Prahova. Noul parc fotovoltaic reprezintă al patrulea proiect de tip greenfield al companiei”, se arată în anunțul companiei.
Parcul fotovoltaic de la Ariceştii Rahtivani este a doua construcţie de tip greenfield demarată anul acesta
În urmă cu doar câteva luni, a fost anunţată construcţia unui parc fotovoltaic la Gemenele, în judeţul Brăila, cu o capacitate instalată de 9.3 MWp.
La finalizarea acestui şantier, la Gemenele, parcul fotovoltaic şi cel eolian, deja existent, vor deveni una dintre primele centrale hibride din surse regenerabile din România.
Oradea va beneficia de un parc fotovoltaic cu 15.000 de panouri
În luna noiembrie, Primăria Oradea a primit patru oferte pentru construirea un parc fotovoltaic cu 15.000 de panouri, în valoare de peste 65 de milioane de lei.
Proiectul, o premieră în România, implică instalarea unei centrale electrice fotovoltaice pe terenul municipal dintre străzile Matei Corvin și Santăului.
Acest parc va produce energie verde, potrivit autorităților, contribuind la creșterea producției de electricitate din surse regenerabile și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Primăria a scos la licitație amenajarea parcului fotovoltaic în iunie, inclusiv instalarea panourilor pe șase clădiri publice. Valoarea totală a panourilor a fost estimată la 70 de milioane de lei.