12.2 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Peste 220 de milioane de lei au fost investite de Romsilva în regenerarea fondului forestier

70% din împăduriri au fost realizate prin regenerări naturale

Peste 220 de milioane de lei a investit Romsilva pentru regenerarea unei suprafețe de 13.076 de hectare fond forestier (proprietatea publică a statului).

Dintre acestea, aproape 70% au fost realizate prin regenerări naturale, arată datele furnizate de Regia Națională a Pădurilor.

Romsilva a plantat peste 20 de milioane de puieți

În campania de împăduriri de primăvară, RNP a regenerat 10.953 hectare, 7.737 prin regenerări naturale şi 3.216 regenerări artificiale, adică prin lucrări de împăduriri, fiind plantaţi 21.45 milioane de puieţi forestieri.

Aceste suprafeţe includ 31 de hectare de perdele forestiere pentru protecţia autostrăzilor A1 şi A2, înfiinţate de direcţiile silvice Ialomiţa şi Giurgiu.

Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, au fost realizate lucrări de completări pe 2.009 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor calamitate pe alte 496 de hectare.

Campania de împăduriri de toamnă a debutat în ultima decadă a lunii noiembrie

Potrivit sursei citate, campania de împăduriri de toamnă a debutat în ultima decadă a lunii noiembrie, pe fondul secetei prelungite şi al temperaturilor ridicate, şantierele de împăduriri fiind concentrate, în cea mai mare parte, în zone de câmpie din sudul ţării şi zone din lunca şi Delta Dunării.

Romsilva administrează 3.13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier la standarde internaţionale.

De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

spot_img
Latest news
știri