8.6 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Crește numărul românilor care călătoresc cu trenul

Deși condițiile nu au fost îmbunătățite, tot mai mulți români aleg transportul feroviar

Operatorul naţional de transport feroviar de călători a anunțat că numărul românilor care aleg trenul este în creștere, scrie News.ro.

Deși tot mai mai mulți preferă să călătorească cu CFR, condițiile sunt departe de a fi mai bune.

Numărul călătorilor transportaţi de CFR Călători în anul 2023 este mai mare cu 5% faţă de anul 2022

Conform Contractului de Servicii Publice, CFR Călători, a asigurat zilnic în anul 2023, în medie, circulaţia a aproximativ 1.110 trenuri.

Compania a precizat că în anul 2023, volumul serviciilor oferite (trenuri circulate medie/zi) a înregistrat o creștere cu 4.7% față de anul 2022. În egală măsură, numărul călătorilor transportaţi în anul 2023 a crescut cu aprox. 5% faţă de anul 2022.

Parcursul călătorilor (exprimat în călători km), în anul 2023 a fost cu 5.8% mai mare decât în anul 2022”, a transmis operatorul naţional de transport feroviar de călători.

Modernizare feroviară: noi locomotive și vagoane

În luna decembrie 2023, CFR Călători a semnat contractul de finanțare pentru realizarea proiectului de investiții ”Modernizarea a 55 de locomotive electrice destinate remorcării trenurilor de călători, conversia a 20 locomotive diesel hidraulice de manevră în locomotive electrice cu acumulatori și modernizarea a 139 vagoane de călători”.

CFR Călători emite abonamente săptămânale și lunare exclusiv în format digital

La începutul lunii în curs, CFR Călători a anunțat că  emite abonamentele digitale, oferind opțiuni precum carduri de transport și coduri QR dinamice.

Aceste abonamente pot fi achiziționate la casele de bilete sau online, inclusiv prin aplicația dedicată.

Prin urmare, călătorii pot beneficia de flexibilitate în cumpărarea și încărcarea online a abonamentelor.

spot_img
Latest news
știri